Hírek

2014.02.04. 16:10

Bajnai Gordon: ha munka van, minden van

Dunaújváros - Bajnai Gordon, az Együtt elnöke és Magyar András, az Összefogás tömörülés képviselőjelöltje közösen tájékoztatta a sajtót.

- Ma kezdtem meg azt az országjárást, amelynek során reményeim szerint az ország minden zugába eljutok azzal a hírrel, hogy Magyarországnak változásra van szüksége! - kezdte bevezetőjét kedden délután az MSZP dunaújvárosi Fészek Klubjában Bajnai Gordon.

Magyar András (balra) és Bajnai Gordon közös sajtófórumukon (Fotó: Ónodi Zoltán)

Az Együtt 2014 elnöke megemlítette, hogy a sajtótájékoztató előtt a térség meghatározó vállalkozóival beszélgetett arról: mi kell ahhoz, hogy Dunaújváros és környéke ismét a gyorsan fejlődő települések közé kerüljön, ne pedig a veszélyeztetettek közé, ahol elbocsátások vannak. Említette, hogy a vállalkozók kérdezték tőle, mi történt a forinttal mire kifejtette, hogy ez még nem a legrosszabb pillanat. Szerinte a hozzá nem értő, dilettáns gazdaságpolitika a forint gyengülésének oka, s ezért a parlament gazdasági bizottságának kellene beszámoltatni a nemzeti bank elnökét. Bajnai azt mondta: álságos Orbán Viktornak az a kijelentése, hogy ő semmiképpen sem szól bele a monetáris politikába, hiszen a miniszterelnök jobbkeze ül a nemzeti bankban. Bajnai szerint 2010 óta szinte semmi nem történt Dunaújvárosban, csak válságba jutott a vasmű.

Magyar András, az Összefogás helyi képviselőjelöltje kijelentette: az ország és a város tévúton jár ezzel a vezetéssel. Igaz, mondta, az állam átvállalta az önkormányzat 17,5 milliárdos adósságát de azt mindannyiunknak kell kifizetni, az adónkból.

 

A Fidesz reakciója

Dunaújváros nem kér a korrupt Gyurcsány-koalícióból és a megszorításaikból!

A Gyurcsány-koalíció volt minden idők legkorruptabb kormányzása és ma is tele van korrupciós ügyekkel. A dunaújvárosiak nem kérnek a korrupt bukott baloldalból és a megszorításaikból. A dunaújvárosiak nem kérnek többet a munkanélküliségből, a megszorításokból, amelyekben folyamatosan részük volt az első Gyurcsány-korszakban. Ha rajtuk múlna ma is ugyanúgy folytatnák a közpénzek és a nemzeti vagyon lenyúlását és a megszorításokat. A Gyurcsány-koalíció el akarja törölni a rezsicsökkentést, a családi adókedvezményt, a gyed-extrát és brutális adóemelést akar.

A Gyurcsány-korszak a sorozatos megszorításokról szólt, dunaújvárosi családok nem felejtik, hogy ma ugyanazok vannak együtt, akik munkanélküliséget hoztak Fejér megyére is és elvettek az emberektől egy havi munkabért. Ugyanők hazudták, hogy nem lesz gázáremelés, aztán tizenötször emelték a rezsit.

Nem kímélték az időseket sem, elvettek egy havi nyugdíjat és bevezették a vizitdíjat. A családokat sorozatos megszorításokkal sújtották. Elvettek egy évnyi gyest, eltörölték a gyerekek után járó adókedvezményt, még a családi pótlékot is megadóztatták volna.

Az újabb Gyurcsány-programról is csak egy biztos, hogy fájni fog.

A Gyurcsány-koalíció el akarja törölni a rezsicsökkentést, a családi adókedvezményt, a gyed-extrát, tandíjat akarnak bevezetni és brutális adóemeléssel akarják büntetni mindazokat, akik a családi adórendszerrel jobban jártak. Teljesen mindegy mit ígérgetnek a dunaújvárosiaknak, soha egyetlen ígéretüket sem teljesítették nekik, sőt  homlokegyenest az ellenkezőjét csinálták annak, amit ígértek.

A választás tétje a dunaújvárosi családok számára is, hogy Magyarország és a családok tovább tudnak-e erősödni, vagy hagyjuk-e, hogy visszajöjjön az új Gyurcsány-korszak, amely egyszer már tönkretette nemcsak az országot, hanem az itt élő családokat is.

Fidesz Dunaújvárosi Szervezete

 

Az MSZP reagálása

Az Összefogás dunaújvárosi szervezeteinek sajtónyilatkozata

Bajnai Gordon február 4-ei dunaújvárosi látogatása nagy örömünkre felkeltette a dunaújvárosi Fidesz szervezet figyelmét is. Minden bizonnyal a hatalom görcsös megtartása érdekében a fideszes városvezetés ismételten nekiállt nagyon hangosan „Gyurcsányozni”, és a váratlan esemény hatására megszületett sajtóközleményüket ismét telerakták alaptalan, ízléstelen hazugságokkal.

Nem vágyunk állóháborúra, nem élvezzük a sárdobálást, de mivel a kampány kellős közepén járunk – kénytelenek vagyunk válaszolni. Kénytelenek, már csak azért is, hogy ne gondolják azt a kormánypárt dunaújvárosi helytartói, hogy bármit mondhatnak, bármit is belehazudhatnak az emberek szemébe.

A Fidesz megszorításokkal riogatja az embereket, ha az ellenzéki Összefogás hatalomra jutna az áprilisi választáson. Nincs jobb szó erre, mint: hazugság! Az az állampárt állítja ezt, amelyik soha nem látott mértékben vetett ki adókat az elmúlt években. Az egységes adókulcs lehet, hogy jól hangzik, van, aki ezzel is jól járt, de a kétkulcsos személyi jövedelemadó eltörlésével az Orbán-kormány a magas jövedelműek javadalmazását növelte jelentősen az alacsony fizetésű alkalmazottak és alkalmazóik rovására. Ennek eredményeként a tízmilliós Magyarországon ma 4,5 millióan a szegénységi küszöbön vagy az alatt tengődnek. Ezen szeretnénk változtatni. Igen, ezen. Úgy, hogy igazságos legyen! Éppen úgy, ahogy a rezsicsökkentésen. Meg kell tartani, de fenntartható és igazságos módon. Akinek alacsonyabb a jövedelme, annak kellene többet hagyni a pénztárcájában.

A legnagyobb arcátlanság az, amikor a Fidesz a kiváló foglalkoztatási adatokkal dicsekszik.  Ebben benne van számos külföldön dolgozó magyar is, akiknek tábora az Orbán-kormány alatt gyorsan gyarapszik, és számuk ma már legalább 300 ezer, de lehetséges, hogy ennél is több. Ehhez járul az Orbán-kormány által igencsak favorizált közmunkaprogram, amely 200 ezer embernek "biztosított" alacsony képesítést igénylő részmunkaidős állást. És hab a tortán, ha a foglalkoztatás növeléséről Dunaújváros polgármestere és országgyűlési képviselője beszél, aki egy fűszálat nem tett odébb egyetlen munkahely létesítéséért sem! Az ő tevékenysége ebben a kérdéskörben is, gyakorlatilag értékelhetetlen.

Amit a Fidesz Dunaújvárosban művelt az elmúlt évek során, az elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan. A hatalmuk megtartása érdekében ma már csak kiabálnak és kínosan feszengnek. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy: nem kell félni! Áprilisban és majd októberben ugyan távozniuk kell! Az élet megy majd tovább és egy igazságos, demokratikus országban Önök is jobban fogják magukat érezni. Akkor már nem kell rettegniük nagyvezérük haragjától sem!


Fidesz: Reagálás az Összefogás Dunaújvárosi Szervezeteinek sajtónyilatkozatára

A Gyurcsány-koalíció nagy szellemi tanítómestere után „hazudik reggel, éjjel meg este”.

A Hankook beruházás kapcsán a jelenlegi kormány írt alá stratégiai együttműködést az új munkahelyek létrehozását elősegítve. Minden dunaújvárosi értette, hogy nem a gyár, hanem a rácalmási ingatlanpanama ellen emeltük fel a szavunkat. Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az ingatlanpanamában részes „vállalkozók” az MSZP helyi pénztárnokaiként ismét a Városháza körül ólálkodnak.

Ma már minden dunaújvárosi és környékbeli látja, hogy a Dunaferr eladása megbocsáthatatlan bűn volt. Döbbenten állunk a tény előtt, hogy azok, akik eladták, külföldi kézre játszották a Dunaferrt, most mossák kezeiket. A helyi választók egyöntetűen kérdezik, miért kellett a telekpanama, miért kellett eladni a gyárat! Nagyon remélik, hogy ezeknek semmi köze Simon Gábor MSZP külföldi bankszámlájához.

Egyenes választ várunk az itt élő emberekkel együtt: miért falaznak mindannyian Simon Gábornak! Önök elfogadhatónak tartják, hogy az MSZP második embere nem csak hogy korrupciógyanús tranzakciókat folytatott, okiratot hamisított, de még bele is röhög az emberek szemébe, hogy nincs rovat, amiben elférne a 240 millió forint? Ahogy az egész országban, úgy az itteni embereknek is kijár a tisztánlátás minden idők legkorruptabb koalíciójától, a Gyurcsány-koalíciótól!

Honnan? Kitől? Hogyan? Miért? – érkeztek a százmilliók. Ez az ügy nincs lezárva!

 


 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!