Hírek

2017.06.16. 20:02

Ballagó végzősök - Az osztályfőnök vezetésével még egyszer végigjárták az iskolájukat

DUNAÚJVÁROS A város hat általános iskolájában rendezték meg a nyolcadik osztályosok ballagását pénteken délután.

Körmendi Erzsébet

Legkorábban a Petőfi Sándor Általános Iskolában járták végig az intézménytől búcsúzók a tantermeket: ott 16 óra 30 perckor kezdődött a búcsúzás. 17 órától a Dózsa és a Vasvári iskolákban, 18 órától pedig az Arany, a Móricz és a Gárdonyi iskolákban vette kezdetét az ünnepség.

A Petőfiben az utolsó osztályfőnöki óra végét az utolsó kicsengetés jelezte a két végzős osztály negyvenkilenc tanulójának. Ők ezután osztályfőnökeik vezetésével még egyszer végigjárták iskolájukat, virágokkal és színes léggömbökkel felszerelkezve, majd az udvarra vonultak, ahol névsorolvasás fogadta őket. Mind a negyvenkilenc nyolcadikos továbbtanul, mondta büszkén Rideg István igazgató: ők már túl vannak a sikeres felvételiken. Az ünnepségen a hetedik osztályosok műsora, majd az igazgatói beszéd búcsúztatta a végzősöket.

A Petőfi Sándor Általános Iskola nyolcadikosai a ballagási ünnepségen kapták meg bizonyítványaikat is. Diáktársaiknak jövő csütörtökön délután lesz az évzáró ünnepség.

A Petőfin kívül a Dózsa, az Arany, a Vasvári és a Gárdonyi végzősei is tegnap intettek végső búcsút általános iskolájuknak. A Móricz nyolcadikosai is tegnap délután öltötték magukra utoljára az egyenöltözetet, a kockás inget, hogy az utolsó osztályfőnöki órán és az ünnepségen útravalót gyűjtsenek a középiskolás évekre.

– Az életben sok mindenre vágyunk. A kicsik arra, hogy nagyok legyenek, a nagyok arra, hogy felnőtté váljanak, a felnőttek pedig gyerekek szeretnének lenni újra. Ti most nagyjából az közepén tartotok – kezdte ünnepi köszöntőjét Jakabné Józsa Klára, a Móricz igazgatója. Felidézte az első osztályos korukat, sok ballagót személy szerint is megszólított. Úgy fogalmazott:

– Szívet melengető, ahogyan a csetlő-botló lányokból hölgyek lettek, és fiatal férfiak a fiúkból. Nagyszerű emberek vagytok, csodálatos közösséggé kovácsolódtatok az elmúlt nyolc év alatt. Kiálltok magatokért, összetartoztok, vigyáztok magatokra. A móriczos szellemiség belétek ivódott, vigyétek ezt tovább magatokkal – mondta búcsúzóul az iskola igazgatója, aki a szülőket is köszöntötte, és erőt, boldogságot kívánt nekik az elkövetkező évekre.

A hagyományok szerint a Móriczban – és a város többi általános iskolájában is – elköszöntek a hetedikesek a nyolcadikasoktól, a továbbtanulás előtt álló ballagók pedig megköszönték nevelőiknek is a sok törődést, valamint közülük a legjobbak átvehették az iskola és az alapítvány elismeréseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!