Hírek

2014.09.11. 15:15

Pintér Attila: elfelejtett város, elpocsékolt idő

Dunaújváros - Még nem kapott választ a polgármestertől a (sajtóban közölt) vitaindítványára, mondta a baloldali jelölt.

Pekarek János

Négy hét múlva lezárul a 2010-14-es választási ciklus, az ember elgondolkodik azon, hogy mi történt ez idő alatt a városban? Így kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Pintér Attila, a Magyar Szocialista Párt dunaújvárosi elnöke, az MSZP, a DK és az Együtt - Korszakváltók Pártja polgármester-jelöltje.

Rögtön meg is adta a választ (hangsúlyozva: a teljesség igénye nélkül). Azaz: semmi! Szerinte ez az elfelejtett város, itt elpocsékolták az időt, elpuskázták a lehetőségeket. Megjegyezte: a Fidesz dunaújvárosi teljesítményét azért is nehéz értékelni, mert nincs mihez hasonlítani. Négy éve a Fidesz nem vállalt semmit.

Pintér úgy folytatta: sokat hallani arról, hogy a városnak már nincs adósságállománya. Azért, mert az állam átvállalta, tette hozzá. Mégpedig azt az adósságállományt, amelyet a 2006-os, 2,2 milliárd forintnyi folyószámlahitelről 2010-ig 17,5 milliárd forintos hitelre duzzasztott fel a várost akkor vezető Fidesz-többség, mondta Pintér Attila.

A város költségvetését elemezve a baloldali jelölt elmondta: most is több költségvetési sor forrása bizonytalan. Az adósságokkal együtt a város korábbi bevételeinek több mint 40 százalékát is elvonta Magyarország kormánya.

- Hét és fél évig semmi nem történt - mondta Pintér, rögtön hozzáfűzve: most fejeződnek be azok a beruházások (az új főtér, a kórház új szárnya, a szociális városnegyed-rehabilitáció), amiket 2010 előtt még a szocialisták kezdtek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!