Hírek

2016.11.18. 20:00

Bánki: újra kapcsolda- Egy igazán őszinte ölelés az egész!

Dunaújváros - Az iskola alapítványa és a diákok fedezték a kiadásokat - de a legértékesebbek a kapcsolatok voltak. Vadas Zsuzsanna tanárnő, a Kapcsolda hagyományainak életben tartója elmondta: sokan még vissza-visszajárnak erre a rendezvényre a már végzett diákok közül, olyan jó és szeretetteljes ismeretségeket kötöttek ez alkalmakból a hátrányos helyzetű vendégeikkel.

Pekarek János

Ez már a kilencedik Kapcsolda volt a Bánkiban: a középiskola új helyén, az egyetemi campuson is ragaszkodik hagyományaihoz! Hozzátehetjük: szerencsére, mert nagyszerű dolgok történnek ez alkalommal újra és újra...

A Kapcsolda a kapcsolatteremtésről szól. A kapcsolatról ép kamaszok és különböző hátrányokkal született, többé-kevésbé felnőttek között. A középiskolások ugyanis a Jószolgálati Otthon és a Móra speciális iskola neveltjeit látják vendégül.

A programot anno Kerekes Fanni találta ki, miután olvasta Szalay Kriszta színésznő kezdeményezését, ami országos mozgalommá nőtte ki magát. Fannit diáktársai és tanárai, elsősorban osztályfőnöke, Vadas Zsuzsanna is segítették, s bár az az osztály már öt éve érettségizett, a hagyomány megmaradt!

Egy lényeges pillanatnak magam is szemtanúja voltam: amikor az egyik középiskolás srác rajzolni hívta vendégüket - aki viszont nem tud beszélni, így reagálni sem képes a kéznyújtásra. A diák kinyújtott keze egy másodpercig a levegőben lebegett - majd (mielőtt még bárki félreérthetett volna valamit) üdvözlésképpen egyszerűen megölelte a vendéget. Ezt már mindenki értette... A péntek délután zajlott találkozót az egyetem és a Bánki immár közös, Piac téri épületének gyönyörű előcsarnokában rendezték. A programban sok kreatív foglalkozás szerepelt: rajzolás, színezés, mézeskalács-sütemények díszítése, tésztanyaklánc-készítés (!), célba dobás pingponglabdákkal (jutalomként zárásul mindenkinek jutott: a diákok által hozott kis plüssállatokból), s végül közös műsort is rendeztek. Vendégek és vendéglátók egyaránt felléptek benne: Móricz Máté és Németh Kata énekkel, Kanderka Hajnalka és Alexandra népdalokkal, színpadra került a My way táncprodukció, és táncházat is rendeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!