Hírek

2014.03.04. 16:10

Banyaégetés korhatár nélkül

Mezőfalva - Téltemetéssel kezdődött az idei szabadtéri programsorozat a faluban. A szombat délutáni télbúcsúztató, tavaszváró rendezvényre közel kétszázan voltak kíváncsiak.

Horváth László

Fotók: a szerző

Szülők, nagyszülők, gyerekek, fiatalok vettek részt Mezőfalva első tavaszi szabadtéri rendezvényén a téltemetésen. A Piac térre hirdetett eseményre a helyi táncegyüttes külön koreográfiát készített, melyben kiszézéssel, énekekkel, tél riogató kerepeléssel elevenítették fel a régi népszokást. A körbe hordozott, szalmából készült télbanyára sokan tűztek bút és bánatot tartalmazó cédulát, remélve, hogy ezzel megszabadulnak a sok bajtól, nyűgtől. A télűző rendezvény leglátványosabb mozzanatában tűzre vetették a bábut, majd a banya lángolása mellett tánccal, énekkel ünnepelték a mezőfalvi emberek a tél elűzését és a tavasz érkezését. A máglya elhamvadása közben ingyen csörögefánk és tea szolgálta a táncban megfáradtak felfrissülését.



Címkék#Mezőfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!