Hírek

2017.03.07. 14:55

Megszépül a Faluház Baracson - Korszerűsítenek és festetnek is

Baracs - A Faluház központi helynek számít Baracson, hiszen minden nagyobb önkormányzati és közösségi eseményt ott rendeznek.

Horváth László

Közel százmilliós nagyságrendben komoly felújítási munkálatokba kezdtek a baracsiak. Április végére megújul a közösségi ház. A munkálatokról Várai Róbert polgármestertől kaptunk tájékoztatást.

- Onnan indult a történet, hogy Baracs önkormányzata nem adósodott el, tehát a községet nem kellett megváltani az adósságkonszolidációval. Ne érjen minket hátrány a jó gazdálkodás miatt, ezért támogatásban részesült a falu. A megadott lehetőségekből az energetikai korszerűsítést választottuk, ami a ház teljes hőszigeteléséből, cserépfedéses tető felújításából, nyílászárók cseréjéből, valamint a fűtési rendszer korszerűsítéséből áll.

Az állami támogatásnak köszönhetően teljes energetikai felújítással korszerű, szép Faluházat építenek Baracson
Fotó: Horváth László

A legmodernebb berendezéseket igyekeztünk beszerezni. Összességében bruttó kilencvenötmilliós értékkel gyarapodik a település, melyből kilencvenmillió az állami támogatás. Az elképzelt tervek végül egy tisztasági festéssel, valamint a hozzá tartozó takarítással zárulnak - ismertette a Faluház megszépülésének történetét a község vezetője.

Baracson tehát ismét építkeznek, ahogy már megszokhattuk a híradásokban az elmúlt években - nem először, és nem is utoljára. A város melletti község újból tanúbizonyságát adta a fejlődésnek, a gyarapító és jobbító szándéknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!