Hírek

2016.01.19. 17:50

Baracson jelentős fejlesztések szolgálják a helyi tűzoltókat

Baracs – Az elmúlt időszakban több álma is teljesült a helyi önkéntes tűzoltóknak, így van ok az örömre.

Gallai Péter

– Két nagy, több éves álmunk is teljesült az elmúlt időszakban, egyrészt elkészült a szertárunk, másrészt lecseréltük szeretett „sárkányunkat”, azaz a régi Ford tűzoltóautónkat – kezdte az új szertár előtt köszöntőjét Szabó Andrea, az egyesület elnöke, aki kiemelte: a munkálatokhoz a Hankook önkéntes program pályázatán keresztül nyertek tavaly 413 ezer forintot, ami a költségek jelentős részét fedezte, a többit vállalkozók, magánszemélyek adták össze, a tűzoltók és a polgárőrök pedig kétkezi munkával is segítettek.

– Már elkezdtük építeni a garázsbeállót, amikor gondoltunk egy merészet, mi lenne, ha az 1969-as évjáratú autónkat egy nagyobbra és hatékonyabbra cserélnénk, amivel eredményesebben tudnánk segíteni. Ez céges és lakossági felajánlások révén szintén sikerült, Tápiószecsőről érkezett az „új” IFA – tette hozzá az elnök. Az elkészült szertár egyik felében a polgárőrség autója számára alakítottak ki helyet, a másik felén pedig az IFA parkol. Várai Róbert, Baracs polgármestere beszédében azt emelte ki, lehet, ez csak egy egyszerű beállónak tűnik, de több annál.

A eseményen tortával köszöntötték az aznap születésnapját ünneplő tagjukat, Várszegi Cintiát

– Ez több éves munka eredménye, ami csak az egyesületek összefogásával nem sikerült volna. Csak azt tudom ígérni, az önkormányzat a továbbiakban erejéhez mérten továbbra is támogatja ezeket a szervezeteket, annak pedig külön örülök, hogy egy nagyvállalat ilyen jószolgálati tevékenységet végez, és a környező településeket is magáénak érzi, de nagy köszönet a helyi cégeknek is – hangsúlyozta.

Ezt követően a faluházban Szabó Andrea visszatekintett a mögöttük hagyott évre, de előtte köszöntötte vendégeiket, Orosz Csaba dunaújvárosi tűzoltóparancsnokot, helyettesét Székely Zoltánt, valamint Udvardi Sándort, a Létesítményi Tűzoltók Országos Szövetségének elnökét. Orosz Csaba mind a polgárőröknek, mind a tűzoltóknak megköszönte egész éves munkáját, hiszen többet tesznek a közösségért, mint egy átlagember.

– Az a település erős, ahol nagyon sok civil szervezet működik, akikre számíthatnak az ott élők. Amiben tudunk, továbbra is segítünk a baracsiaknak – fogalmazott.Az összejövetelen Právics István, a helyi polgárőrség vezetője azt mondta, nagyon örül neki, hogy a két egyesület összeolvadt, így jól ki tudják egymást egészíteni munkájuk során.A kötetlen beszélgetés és ebéd előtt egyedi címkével ellátott bort ajándékoztak a meghívott vendégeknek, az ital címkéje az idén kilencven éves tűzoltó egyesületre emlékezteti majd a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!