Hírek

2015.05.20. 13:17

Baracson teljesítették a kihívást - Idén is sokan ellátogattak az országos sportrendezvény alkalmából a baracsi faluházba

Baracs - Országos sportversenyre várták a résztvevőket a baracsi faluházban és az iskola udvarán.

Braun Dorottya

Május 20-án, szerdán volt a Kihívás napja országos sportesemény, amelyet Magyarországon 25. alkalommal rendezett meg a Magyar Szabadidősport Szövetség. A rendezvényre, amelyre évről évre többen jelentkeznek, települések és tanintézmények is jelentkezhettek.

Ennek az izgalmas országos megmozdulásnak az alkalmából Baracson jártunk, ugyanis a település az utóbbi években aktívan kivette részét a kihívásból. Eredetileg délutánonként volt alkalmuk a résztvevőknek sportolni, de tavaly óta nulla órától kezdődnek a sportprogramok. Miskolczi Ildikó és Garbacz Angéla szervezőkkel beszélgettünk, akik elmondták, hogy nulla órakor egy fáklyás felvonulással nyitották meg a Kihívás napját. Ezután reggel hétig a Faluház tornatermében focizhattak és kézilabdázhattak a korán kelők.

Hadobás Balázs és Mátyás Karolina az iskolai reggeli tornán.

A programok nagy része a Faluházban voltak, de az általános iskola udvarán is találkoztunk lelkes résztvevőkkel. Tanítás előtt Csabankó Csilla, Csillag Szabina, Hévízi Marianna, Osztrider Dóra és Tömöri Réka tornászlányok vezényletével kezdődött a zenés reggeli torna az iskolásoknak, amelyen még a tanárok is szívesen részt vettek.

Szabó Ádám (jobbra pirosban), és Kuti Márk. Fotó: Zsedrovits Enikő

Délutántól a felnőtteknek is sok programmal készültek a szervezők, többek között Ivusza Tamás Elit tréningjével, Móriczné Csapó Nórával pedig a gymstick edzést lehetett kipróbálni. A tornateremben Kissné Izing Anita délutántól kézilabdázni várt mindenkit. Akik megéheztek sportolás közben, azokat a verseny támogatóinak köszönhetően, pogácsa, zsíros és lekváros kenyér és sok gyümölcs várta a Faluházban.

Az eseményre a környező településekről is érkeztek látogatók, a délutáni edzésekre sokan mentek Nagyvenyimről. A sporteseményt még érdekesebbé tette, hogy az országos főszervezők egy ingyenesen mobiltelefonra letölthető alkalmazással könnyítették meg a benevezett településeknek a versenyzőik számlálását, ezt fényképek feltöltésével tehették meg.

A tanítás előtti iskolai reggeli tornán nem csak a diákok vettek részt hiánytalanul, de még a tanárok is beszálltak.

A programsorozat az egész országban este kilenckor ért véget, ezután az is kiderült, hogy kik vehetik át a Magyarország legaktívabb településeinek járó díjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!