Hírek

2017.08.11. 17:05

Barátságuk jelképe - Az altomünsteriektől kapták ajándékba a mesterségek fáját

NAGYVENYIM Ismét a település központjában díszeleg a mesterségek fája, amelyet a bajor partnertelepüléstől, Altomünstertől kaptak ajándékba. A barátság okán...

Körmendi Erzsébet

Nagyvenyim látképéhez hozzá tartozik a mesterségek fája, amelynek első változatát évtizedekkel ezelőtt ajándékozták a bajorok a magyar barátoknak, partnereknek. Az előző fát kikezdték a kártevők és az idő, ezért az altomünsteriek a jelkép egy új változatával lepték meg a nagyvenyimieket a település önállóvá válásának hetvenedik évfordulóján.

A bajor néptáncosok vitték a mesterségek fáját a parkba

A község önkormányzata méltó fogadtatásban részesítette az ajándékot: a talapzata körül 11 virágágyást alakított ki, mert a partnertelepülés járása ennyi településből áll - kezdőbetűik ott pompáznak színes virágokból -, és a legnagyobb virágágyás természetesen Altomünstert jelképezi.

Daruval emelték a helyére a hatalmas oszlopot - látványos volt

Továbbá Nagyvenyim önkormányzata Altomünster-kővel gazdagította a Barátság-parkot köszönete és partnersége jeléül, a kőre a 11 település nevét is felvésték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!