Hírek

2016.01.27. 19:27

Barbara beköltözhet!

Dunaújváros – Barbara hamarosan beköltözhet élete első önálló lakásába. Pozitív véget érhet egy támogató riportunk!

Pekarek János

A jelek szerint újabb fontos mérföldkőhöz érkezett egyik támogatottunk, a gyerekkora óta vak fiatal lány, Jovány Barbara önálló lakásba költözésének ügye. Mint arról már sok cikkünkben beszámoltunk, Barbara a közelmúltban elhunyt nagymamájától, egyik utolsó rokonától örökölt egy másfél szobás panellakást.

Husztiné Pákozdi Gabriella és Jovány Barbara az új lakásban Fotó: Ady Géza

Ezt volt tanárnője, Husztiné Pákozdi Gabriella, valamint barátai és más támogatói, köztük a városi önkormányzat és a DVG Zrt. segítségével nekiállt felújítani. A munkák nagyjával még karácsony előtt végeztek (ahogyan erről írtunk is), ám kisebb igazítások, bútorkészítések, bekötések még hátra voltak. Ezek közül ezen a héten elkészültek a beépített szekrények felújításával. Készen lett a méretre szabott konyhaszekrény. Bekapcsolták az áramot. Úgyhogy most már, ha csak el nem felejtettünk valamit, minden jel szerint „mindössze” a konkrét, fizikai költözködés van hátra. Csak... Mégpedig a barátok és a támogatók tervei szerint: jövő héten! Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a városi tűzoltóság és a rendőrkapitányság emberei felajánlották, hogy segítenek Barbarának a költözködésben. Cipekednek, autót, utánfutót is biztosítanak ehhez, szolgálaton kívül, magánemberként, a szabad idejükben. Orosz Csaba tűzoltó parancsnok és Husztiné Pákozdi Gabriella már felvették a kapcsolatot, annak érdekében, hogy az eddig három helyen tárolt bútorok és berendezési tárgyak átszállítását megszervezzék. Úgy tűnik, lesz egy szép riportunk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!