Hírek

2016.02.05. 18:34

Barbara beköltözött! Ennyi rangos és önzetlen embert munkához vetkőzve rég láttunk...

Dunaújváros - Költözködés közben meghatódni sem érünk rá, így most csak regisztráljuk a tényeket. Értékelés később...

Pekarek János

Ez a nap is elérkezett!

Pénteken délután fél kettőkor egy sor kiváló ember gyűlt össze Jovány Barbara Dózsa-II. városrészbeli lakásának közelében, egy teherautóval és egy furgonnal.

Lapunk támogatottjának, a húsz éve vak Barbarának nagymamájától örökölt, barátainak, ismerőseinek, valamint a városi önkormányzatnak a támogatásával felújított és beköltözésre alkalmas állapotba hozott másfél szobás lakásának birtokba vételéről, a bútorok áthurcolásáról volt szó.

Balról Jovány Barbara, Husztiné Pákozdi Gabriella és Orosz Csaba, tűzoltóparancsnok, ezúttal mint a rakodócsapat tagja

Itt és most elsősorban egy csomó névnek kellene következnie. Azoknak, akik ebben két éve lankadatlanul segítenek, mindenféle díjazás és elismerés nélkül. E névsor azonban csakis igazságtalan lehet. Nagyon sok barát és ismerős eleve tiltakozik és mindig is tiltakozott személyes említése ellen. A most felsoroltak sem szívesen vállalták a szereplést - mivel nem szerepelni, hanem segíteni akartak. De őket legalább (ha nehezen is...) sikerült meggyőznünk, s nem is igen tagadhatták le részvételüket az akciók sorában, éveken át.

Mi tagadás, van még mit pakolni... Képünkön Husztiné Pákozdi Gabriella, Barbara lakásában

Elsősorban Husztiné Pákozdi Gabriellát kell említenünk, aki egy jótékonysági esttel, a Bartók Kamaraszínház és számos művész közreműködésével megteremtette az anyagi alapokat az örökölt lakás felújításához. Valamint a városi önkormányzat képviselői, a DVG Zrt., az E.ON Zrt. szakemberei.

Ennél kifejezőbb kép aligha készülhetett volna erről a különleges költözködésről. A vak Jovány Barbarát igazítják el barátai, Megyeri Zoltán és Kőhalmi László az új lakásban

S azok a markos, önzetlen, önkéntes emberek, akik a költözködést lebonyolították: Orosz Csaba tűzoltó alezredes, Székely Zoltán tűzoltó főhadnagy, Megyeri Zoltán tűzoltó zászlós. Németh Miklós rendőr őrnagy, Kőhalmi László rendőr törzszászlós. Szabó Dóra katasztrófavédelmi munkatárs. Boros István büntetésvégrehajtási főtörzsőrmester.

Köszönet mindenkinek!

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!