Hírek

2016.02.03. 20:10

Barbara költözködhet új lakásába - Felsorolhatatlan, hányan és hogyan segítettek ebben...

Dunaújváros - Lezárulhat egy fejezet, sok jó ember közreműködésével: Jovány Barbara pénteken költözködik...

Pekarek János

Nem akarjuk elkiabálni a dolgot, de minden jel arra mutat, hogy a rendkívül sokágú összefogás végre hozzásegíti régi riportalanyunkat, a vak Jovány Barbarát ahhoz, hogy e héten pénteken talán már saját lakásában aludjon. A nagymamájától örökölt lakást barátai és támogatói, szomszédai, ismerősei, a város önkormányzata és a városi DVG Zrt. újította fel.

Zavarban vagyunk. Először is azért, mert a talán legtöbb munkát elvégző barátok és ismerősök makacsul névtelenséget kérnek. Nem akarnak szerepelni.

Aki térdelve ismerkedik új lakásával: Jovány Barbara. Aki a kezét fogja: Husztiné Pákozdi Gabriella. És ismerős, szakember

2014-ben Husztiné Pákozdi Gabriella, Barbara tanítónője jótékonysági estet szervezett a Bartók Kamaraszínházban a ház segítségével: akkor hétszázhatvanezer forint gyűlt össze a nemes célra.

Felsorolhatatlan az is, hányan járultak hozzá, hogy Barbara korábbi, féltestvérével megosztott, Dózsa városrészi lakásában lévő holmik garázsokban, pincékben, előszobákban helyet kapjanak. Volt aki folytatólagos helyszíni művezetéssel segítette az új lakás felújítását. A DVG Zrt. szakemberei sokszor szabadságuk terhére, az év végén dolgoztak e lakáson. Az E.ON áramszolgáltató, értesülve a helyzetről, soron kívül segítette az elektromos hálózat bővítését.

Pénteken délután fél kettőkor pedig a városi tűzoltóság, a városi rendőrkapitányság és a Pálhalmai Országos Büntetésvégrehajtási Intézet emberei és gépei önkéntes műszakban megkezdik a költöztetést Barbaránál.

Erről beszámolunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!