Hírek

2013.06.18. 18:20

Alapítók búcsúja a Bartókban

Dunaújváros – A kőszínházi évad zárása általában egy kötelező ünnep, ahol elismerik és köszöntik az évad legjobb művészeit. Kedd este ennél jóval többről volt szó a színház aulájában.

Szabó Szabolcs


Kedden este búcsúzott a Bartók táncszínházának eddigi társulata. A Dunaújvárosi Hírlap Közönség-díját az idén a táncszínház tagjai vehették át. Felső sor : Miklián Richárd, Thiard-Laforest Csaba, Móri Csaba, Suplicz Mihály, Móri Csaba, Száraz Dávid. A Hölgyek: Tiszolczi Lilla, Ankovics Zsuzsanna, Szauer Szilvia, Kiss Alexandra, Tóth Boglárka (Fotó: Vohlmann György)

Búcsúszonett. Alapigazságok következnek. Egy: holmi´ zsurnaliszta annak örvend, ha helyzet van. Aki nem tudná, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában úgy vélték, mással és másokkal képzelik el az egyébiránt népszerű táncszínház jövőjét. Van ez így, és ezen lehet és talán esetünkben kell is sopánkodni, ám tény: a keddi színházi évadzárón a búcsúzó táncszínházi közösséget köszöntötték.


A DH pedig egy külön címlappal kívánta megköszönni az itt és velünk dolgozó művészek munkáját. A pillantásokból talán azt is lemértük, talán örömmel fogadták mindezt. A tények: Suplicz Mihály, Móri Csaba és Thiard-Laforest Csaba közel másfél évtizedes munkásságáért a Teátrista Gyűrűt vehette át a Bartók vezetése és zsöllyetulajdonosok döntése alapján, a szakma, azaz a színháziak által megítélt elismerést, a Varázsdoboz- díjat pedig Kiss Attila, a prózai tagozat színművésze kapta évadbeli alakításaiért.

Egy korszak tehát lezárult, a Bartók színház életében – ősszel új táncszínházi formáció kezdi meg működését. Hogy milyen eredménnyel és elfogadottsággal, az majd a bemutatkozó hónapok után kiderül. A kedd esti búcsú korszakhatár is volt egyben. A teátrum vezetői is elcsukló hangon köszöntötték a búcsúzókat. Nem titok, hogy a Dunaújvárosi Hírlap is egy különleges ajándékkal készült. A táncszínház tagjai egy külön keddi címoldallal lettek gazdagabbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!