Hírek

2014.02.20. 16:15

Ambrus László tűzoltó elismerése

Dunaújváros - Korábban olvashattak Ambrus László tűzoltó különleges bevetéséről. Helytállását Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Tóth Tamás is megköszönte.

Szabó Szabolcs

A Budapesti Rendőr-főkapitányság főkapitánya, Dr. Tóth Tamás rendőr dandártábornok tegnap személyesen is köszöntet mondott Ambrus László dunaújvárosi tűzoltónak (Fotó: Farkas Bozsik Gábor)

Ambrus László tűzoltó zászlós január 27-én szemtanúja volt egy rablásnak. Azonnal cselekedett és az elkövető után eredt, akit elkapott és a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatott.

A Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába tartozó Ambrus László Budapesten, egy tömegközlekedési buszon utazott, amikor egyik utastársa, egy fiatal lány kezéből kiragadták a mobiltelefonját és az ajtók záródása előtt leugrott vele egy férfi a buszról. A telefon tulajdonosa utána nyúlt, ennek következtében a megálló járdájára esett. A zászlós a rablás észlelésekor azonnal cselekedett és a rabló után futott, akit több száz méter üldözést követően utolért, és visszatartott a rendőrök kiérkezéséig, akiket szintén ő értesített. Bátor, önzetlen helytállásáért a Budapesti Rendőr-főkapitányság főkapitánya, Dr. Tóth Tamás rendőr dandártábornok, tanácsos, elismerésben és tárgyjutalomban részesítette kollégánkat február 20-án, Budapesten, a főkapitányságon. Főkapitány úr megköszönte a közbiztonság érdekében tanúsított önzetlen magatartást és átnyújtotta az elismerést - tájékoztatta lapunkat Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados, szóvivő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!