Beiratkoztak - A létszámcsökkenés már ismert volt

2017. április 26., 11:00 szerző: Horváth László
komment
A gyereklétszám csökkenése ellenére van település, ahol jövőre egészen biztosan nő a beiratkozók száma.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Április 20-21-én volt lehetősége a szeptemberben iskolába készülő gyerekek szüleinek, hogy hivatalosan beírassák gyermekeiket a kijelölt vagy választott intézményekbe. A Dunaújváros környéki falvakban is elvégezték ezt a feladatot az iskolák. Körképünkben igazgatókat, pedagógusokat kérdeztünk a létszámokról és a tapasztalatokról.

- Mezőfalván a korábbi évekhez képest jelentősen kevesebb, 22 gyerek jelentkezett felvételre a 2017/2018-as tanév első osztályába. A létszámcsökkenés már ismert volt, hiszen az iskolanyitogató program során szembesültünk a gyereklétszám változásaival. Sok év után most jött el az az idő, mikor csak egy osztályt tudunk indítani. Demográfiai mélyponton vagyunk, de a következő tanévben már javul a helyzet - informálta lapunkat Horváth Lászlóné igazgatóhelyettes.

Kisapostagon a Benedek Elek Tagiskolában 1-4. osztályig összevontan folyik az oktatás. Az óvodai ballagó gyerekek közül mind a kettőt megtartottuk a településen. A legnagyobb hangsúlyt a családias, személyre szabott oktatásra helyezzük, így jó eséllyel a községben tartják gyerekeiket a szülők - tájékoztatott Dortné Tibai Emese a kisapostagi iskola pedagógusa.

Nagyvenyimen egy osztályra való, 24 gyermek szülője kereste fel a Kossuth Lajos Általános Iskolát a beiratkozási napokon. Természetesen őszig ez még kis mértékben változhat - kaptuk az információt Kundra Lászlóné igazgatótól. Baracson 20 fő a beiratkozók száma. Szeptemberre valószínűleg emelkedik még ez a szám, mert egyre többen költöznek a településre, és választják a vidéki életet, benne a községi iskolákat - mondta kérdésünkre Gasparowsky Tibor, a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola igazgatója.

Horváth László

2017. április 26., 11:00 szerző: Horváth László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...