Hírek

2017.04.25. 18:25

Beiratkoztak - A létszámcsökkenés már ismert volt

A gyereklétszám csökkenése ellenére van település, ahol jövőre egészen biztosan nő a beiratkozók száma.

Horváth László

Április 20-21-én volt lehetősége a szeptemberben iskolába készülő gyerekek szüleinek, hogy hivatalosan beírassák gyermekeiket a kijelölt vagy választott intézményekbe. A Dunaújváros környéki falvakban is elvégezték ezt a feladatot az iskolák. Körképünkben igazgatókat, pedagógusokat kérdeztünk a létszámokról és a tapasztalatokról.

- Mezőfalván a korábbi évekhez képest jelentősen kevesebb, 22 gyerek jelentkezett felvételre a 2017/2018-as tanév első osztályába. A létszámcsökkenés már ismert volt, hiszen az iskolanyitogató program során szembesültünk a gyereklétszám változásaival. Sok év után most jött el az az idő, mikor csak egy osztályt tudunk indítani. Demográfiai mélyponton vagyunk, de a következő tanévben már javul a helyzet - informálta lapunkat Horváth Lászlóné igazgatóhelyettes.

Kisapostagon a Benedek Elek Tagiskolában 1-4. osztályig összevontan folyik az oktatás. Az óvodai ballagó gyerekek közül mind a kettőt megtartottuk a településen. A legnagyobb hangsúlyt a családias, személyre szabott oktatásra helyezzük, így jó eséllyel a községben tartják gyerekeiket a szülők - tájékoztatott Dortné Tibai Emese a kisapostagi iskola pedagógusa.

Nagyvenyimen egy osztályra való, 24 gyermek szülője kereste fel a Kossuth Lajos Általános Iskolát a beiratkozási napokon. Természetesen őszig ez még kis mértékben változhat - kaptuk az információt Kundra Lászlóné igazgatótól. Baracson 20 fő a beiratkozók száma. Szeptemberre valószínűleg emelkedik még ez a szám, mert egyre többen költöznek a településre, és választják a vidéki életet, benne a községi iskolákat - mondta kérdésünkre Gasparowsky Tibor, a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!