Hírek

2014.12.12. 20:45

Bemutató és nagy kaland

Kecskemét - Hazai fejlesztés révén készült el az a kétszemélyes ultrakönnyű repülő, amelynek bemutatóját pénteken tartották Kecskeméten.

Gallai Péter

Két dunaújvárosi kézfogása az ünnepélyes bemutatón, balra az expedíció fotóriportere, Hankusz Kálmán, mellette pedig Tarány Gábor, a repülőgépet gyártó cég

A Magnus Aircraft Zrt. Fusion nevű repülőjének debütálásának több dunaújvárosi vonatkozása is volt, ugyanis Katona Imre vezérigazgató bemutatta üzlettársát, Tarány Gábort, akivel az elmúlt három és fél évben együtt dolgoztak a megvalósításon. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Rausch Sándor, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés alelnöke, a Magnussal való együttműködésről beszélt dr. Balázs Gergely, a Siemens projektvezetője. Majd bemutatkozott Földi Zoltán pilóta és a dunaújvárosi Hankusz Kálmán fotóriporter, aki a géppel jövőre körberepüli a Földközi-tengert, megismételve Bánhidi Antal 1933-as útját, amelyet végig dokumentálnak majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!