Hírek

2016.05.18. 19:27

Bemutatták kutatásaikat a tehetséges diákok

A Dunaújvárosi Egyetem a Tehetségnap konferenciáján nem csak a felsőoktatásban tanulók vettek részt szerdán, de sok külföldi, valamint középiskolás diák is bemutathatta kutatásait.

Balla Tibor

Egész délután zajlottak az előadások a Dunaújvárosi Egyetem különböző termeiben. Dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes az eredményhirdetésen hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartja az ilyen találkozókat, ahol a hallgatók előadást tarthatnak, kipróbálhatják magukat „büntetlenül” előadóként. A szekcióvezetők értékelése után Dósáné Pap Györgyi, a TDT titkára ismertette az eredményeket.

A végeredmény a következő: Az andragógia– és neveléstudományi szekcióban az első helyet Fejes Ildikó nyerte „A digitális világ és az általános iskolás korosztály” című munkájával. Felkészítő tanára Cserné Dr. Adermann Gizella volt. A gazdaságtudományi szekció győztese Budai László lett a Minőségügyi folyamatok fejlesztése egy csomagolóipari nagyvállalatnál című kutatásával. Őt Nagy Enikő készítette fel. Az informatikai szekció győztese Szőke Tamás Ádám lett Mobil robot lokalizáció és térképezés megvalósítása témakörével, amelyben konzulense Burkus Ervin volt. A kommunikáció – és médiatudomány területén Nagy Annabella bizonyult győztesnek „A riportkészítés pikantériája” című előadásával, erre Szpisák Tamás segítségével készült fel. A műszaki szekció győztese Augusztin Bálint lett a Betonkorrózió vizsgálata című kutatásával, amely dr. Kovács Imre felügyeletével készült. A doktorandusz szekcióban nem osztottak helyezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!