Hírek

2017.07.09. 18:46

Berregtek a motorok Perkátán szombaton

PERKÁTA Ötödik alkalommal szervezték meg a motorosnapot és felvonulást a perkátai régiséggyűjtők. Délelőtt a környékre látogattak el a motorokkal, délután helyben várták a vendégeket színes programokkal.

Horváth Dóra

Július 8-án motorok zúgása verte fel Perkáta utcáinak csendjét. Az idei évben immár ötödik alkalommal szervezte meg a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület a kastélykerti motorosnapot, ahova helyből, a környékből és távolról is érkeztek motorosok, motoros egyesületeknek a tagjai, hogy együtt töltsenek egy kellemes napot.

- Az itteni szervezők közvetlenek az emberi kapcsolataikban, műszaki téren is nagyon jó srácok, örömmel jön ide az ember, mert olyan, mintha egy család lenne - mondta Szabó Sándor, a Motoros Barátok kunszentmiklósi tagja, akik öten képviseltették magukat a rendezvényen.

A kapunyitás 8 órakor volt az általános iskola mellett, az egyesület által gondozott területen, ahol minden érkező megpihenhetett a programok kezdete előtt. 10 órakor egy bemelegítő falukörre indultak a motorosok Perkátán, majd visszatérve a megnyitóval folytatódott a délelőtt. A színpadon Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere üdvözölte a résztvevőket, s megköszönte nekik, hogy ellátogattak - ki először, ki sokadszor - Perkátára.

Siba Anikó és Piros László Krisztián az egyesület tagjai a felvonuláson Fotó: Horváth Dóra

Bozai Márton plébános Szent Kristóf közbenjárását kérve megáldotta a felvonulókat, s járműveiket, hogy mindenki épségben térjen vissza az 50-60 kilométeres túráról. Őt Kis József, a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület tagja követte, aki röviden visszaemlékezett az elmúlt évek motorosnapjaira, ismertette a felvonulás szabályait, s kérte a résztvevőket, hogy tartsák be azokat, majd jó szórakozást kívánt mindenkinek. Ujfalusi Pál, a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület elnöke pár szóval köszöntötte a megjelenteket, s ismertette a nap további programjait is.

A felvonulás 11 órakor indult 113 résztvevővel és 80 motorral. A túra Seregélyes, Hantos, Sárosd és Szabadegyháza településeket érintette, s hol fagylalttal, hol hideg üdítőkkel várták a felvonulókat.

A Perkátára való visszaérkezés után a délután is sok érdekes programot tartalmazott. A Sárosdi Bikák érkeztek meg a helyszínre, majd a Barzsó testvérek Henrietta és Alexander szkanderbemutatót tartottak az résztvevőknek. 17 órától ügyességi versenyek vették kezdetüket, s az este folyamán az Időrabló Rock Band adott fergeteges hangulatú koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!