Hírek

2017.07.23. 17:05

Korszerű naperőműparkkal gazdagodott Nagykarácsony

Egy a mai kor színvonalán működő létesítmény: egy naperőmű átadására is sor került a nagykarácsonyi falunapon, szombaton. Az eseményen Babó Gábortól, a beruházó vállalat ügyvezetőjétől tudtunk meg részleteket.

Balogh Tamás

Tájékoztatása szerint a napelemes erőművek telepítése a megújuló energiát termelők közül a leggyorsabban, a környezetet legkevésbé terhelve oldható meg. A működésük során semmilyen káros anyag kibocsátása nem történik. Az itteni projekt megvalósítása két éve kezdődött. Finanszírozása egy uniós projekten keresztül valósult meg. A teljesítménye ötszáz kilowattos, ami körülbelül kétszáz családi ház energiaigényét fedezi, és közel egyhektáros területen épült fel.

Babó Miklós (b) a kivitelező cég ügyvezetője és Müller Miklós polgármester adta át a történelmi beruházást

Müller Miklós a település polgármestere elmondta, hogy "ez a létesítmény a rendszerváltás óta a legnagyobb beruházás ezen a településen". - Büszkék vagyunk rá, mert Fejér megyében elsők lettünk ebben a kategóriában. Reméljük, hogy ez garancia lesz a későbbi beruházók számára arra, hogy bizony képesek vagyunk egy új projekt sikeres megvalósítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!