Hírek

2016.05.11. 18:05

Beszámolt élményeiről a Hungarian E-Dream Team

Dunaújváros - Ahogy arról korábban is beszámoltunk, célba-, majd hazaért a Dunaújvárosi Egyetem és a Magyar Elektromobilitás Szövetség csapata, a Hungarian E-Dream Team.

Balla Tibor

Halasi Zoltán (balra) és Arnold Miklós felváltva vezették a Tesla S típusú elektromos autót

Útjukról sajtótájékoztatón számoltak be szerda délelőtt. A vetítéssel egybekötött élménybeszámolón részt vett Mészáros Virág, a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja, és Gerendás Szabolcs innovációs szakértő is a Halasi Zoltán, Arnold Miklós pilótapáros, valamint a teljes utat dokumentáló Végh Zoltán operatőr mellett.

A kancellár elmondta, a Dunaújvárosi Egyetem többek közt azért vett részt ilyen kezdeményezésben, mert a fenntarthatóság iránti elkötelezettségüket szeretnék ilyen mozgalmakkal artikulálni.

Az élménybeszámolón Arnold Miklós ragadta meg a szót, és állomásról állomásra haladva mesélte el a történéseket. Elmondása szerint nehézséget okozott, hogy a napi versenytávon mért átlagsebesség nem haladhatta meg a 100 kilométer per órát, és keletre haladva a töltőhálózat is szinte eltűnt. Hangsúlyozta: a sorozatban a budapesti rendezvény volt a legjobban megszervezve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!