Hírek

2016.10.27. 18:50

Betegség miatt elnapolták - Szerdán tárgyalták volna a több áldozattal járó baleset ügyét

Dunaújváros - A 2014. november 1-jén, Mezőfalva és Nagyvenyim között történt közúti balesetben egy szabályosan közlekedő személyautóban hárman haltak meg. Szerdán lett volna az első tárgyalás a balesetet okozó sofőr ügyében.

Gallai Péter

A vád szerint 2014. november 1-jén este a vádlott személygépkocsijával ködös időben, Mezőfalva és Nagyvenyim között előzésbe kezdett, amikor észlelte a szemből szabályosan közlekedő autóbuszt. A baleset elkerülése érdekében hirtelen kormánymozdulattal visszatért a saját sávjába, amelynek során járműve bal elejével nekiütközött egy, ott szabályosan közlekedő személygépkocsi jobb hátsó sarkának, amely a vádlott által megelőzött autó előtt haladt. Az ütközéstől a szabályosan közlekedő személygépkocsi balra megperdülve átsodródott a bal oldali forgalmi sávba és frontálisan nekiütközött az autóbusznak. E személygépkocsi vezetője - egy állapotos asszony -, a jobb első ülésen helyet foglaló férje, valamint a jobb hátsó ülésen helyet foglaló kisgyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedtek el, hogy a helyszínen életüket vesztették. A járműben a bal hátsó ülésen helyet foglaló másik kisgyermek 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett el - olvasható a törvényszéki tájékoztatóból.

A balesetet okozó gépjármű bal elejével ütközött a másiknak Fotó: katasztrófavédelem

A tárgyalást a Dunaújvárosi Járásbíróság október 26-ra tűzte ki, több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti. Azonban ez a vádlott betegsége miatt elmaradt. Az új napot a járásbíróság tűzi majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!