Hírek

2014.12.11. 18:15

3 milliárd forint a fejlesztések összértéke

Dunaújváros - A közgyűlés közmeghallgatással zárta az idei költségvetési évet, és alapozta meg a jövő évit csütörtökön.

Körmendi Erzsébet

Szepesi Attila alpolgármester, Vargáné dr. Sűrű Renáta jegyző és Cserna Gábor polgármester a közmeghallgatáson
Fotó: Ady Géza

Cserna Gábor a város üzemeltetésével kezdte idei költségvetési beszámolóját. Az önkormányzat ugyanis jelentős összeget költött a zöldterületek, az utak, a járdák karbantartására, szemetesek cseréjére, rágcsálóirtásra, köztéri és játszótéri eszközök cseréjére, a tömegközlekedés szervezésére, a közvilágítás korszerűsítésére, a térfigyelő rendszerre, és még sorolhatnánk. A polgármester említette egyebek mellett a fák pótlását 10 millió forintból, a Szalki sziget erdősávjának a rendbetételét, a Baracsi úton lévő arborétumban pergola kialakítását 3 millió forintból. A város és az Alba Volán közötti tárgyalások eredményeként kezdődött el az utasinformációs rendszer kiépítése, és mint azt hangsúlyozta: az önkormányzat évente 450 millió forintot költ a tömegközlekedés jelenlegi színvonalának fenntartására. Elhangzott az is, hogy 400 kátyút javíttattak ki novemberig, és 100 millió forintot költ az önkormányzat saját forrásból az intézmények karbantartására, felújítására.

Összességében több mint hárommilliárd forint fejlesztést sikerült megvalósítani, illetve elkezdeni a városban, amelyek csökkentik a működési költségeket, növik a közösségi terek színvonalát, erősítik a szolgáltatásokat és a polgármester hite szerint szolgálják a fiatalok integrálását. Folytatni szeretnék... A 2015-ös esztendőben tízmilliárd forint bevétel áll rendelkezésre, amit pályázati forrásokkal növelhetnek - hitelfelvétellel nem számolnak a következő öt évben, mondta Cserna Gábor. Legfontosabb feladatként a városüzemeltetés, az óvodai és bölcsődei ellátás, a szociális és gyermekétkeztetés, a kultúra és a közfoglalkoztatás biztosítását emelte ki. A tervek között pedig a városháza B-szárnyában kávézó kialakításáról, Táborállás partvédelmének folytatásáról, uniós keretből a mozi és a Monbach-kúria rehabilitációs fejlesztéséről esett szó a közmeghallgatáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!