Hírek

2013.01.23. 16:55

Bevezetnének egy új körjáratot

Dunaújváros - Lakossági fórumokon elhangzott vélemények nyomán kisebb menetrend-változtatásokat javasol a Volán.

Pekarek János

A városi közgyűlés mai ülésének napirendjére kerül többek között a helyi autóbusz-közlekedés kisebb átszervezésének ügye is: lakossági panaszok nyomán az Alba Volán azt javasolja, hogy egy új járattal javítsanak a Béke városrészben élők közlekedési lehetőségein, más változtatások mellett.

Mint kedden már megírtuk, a 17-es járat a 18-as vonalán járna tovább, javítva a vasúti csatlakozásokat. Változatlanul közlekedne az eddigi 40-es. A bevezetni tervezett 45-ös a 40-essel ellentétes irányban járna a Béke városrész és a belváros között. Úgy, hogy indulási ideje mindig a 40-es indulásainak felezőpontjára essen. Lesznek kisebb változások a 24-esnél: kihasználatlanság miatt elmarad a munkanap délutáni negyed négyes járat, a 27-es viszont kap egy új megállót a Baracsi útnál. Változtatnak a 35-ös menetrendjén, hogy jobb legyen a csatlakozás az Újtelepen, s módosul a 44-es reggeli indulási ideje is. A 11-esnél csökken a hétvégi menetidő. A változásokról  várhatóan ma dönt a közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!