Hírek

2013.06.11. 20:18

Bezárt a strand Dunaföldváron

Dunaföldvár – Kedden az eddigi vízállásrekordot is megdöntve, de rendkívüli esemény nélkül tetőzött a folyó Dunaföldvárnál.

Gallai Péter

A Duna-parton huszonkétezer homokzsákból készült, ideiglenes gáttal várták a tetőzést, a védműveket 750 centis magasságra építették. Emellett a csatornafedeleket is bevédték a feltörő víztől, valamint a Dunába vezető vízfolyásokat is lezárták a településen. Ezért be kellett zárni a strand- és gyógyfürdőt is, ugyanis a medencék leengedését sem tudták megoldani. A folyó, csakúgy, mint Dunaújvárosnál, ma érte el a legmagasabb rekordszintjét, de pár centivel elmaradt attól, amit korábban előrejeleztek a szakemberek. A vízmérce 721 centiméternél állt meg – tizennyolc centivel az eddigi, 1965-ös csúcs felett – amit még kedden délelőtt is tartott a Duna.

Az áradó folyó azonban nem érte el a homokzsákok szintjét, egyedül a mélyebben fekvő Yacht-klub udvara, ahol a kajak-kenu szakosztály is működik, került víz alá, de az épületet meg tudták védeni önkéntesek segítségével. Horváth Zsolt polgármester arról számolt be munkatársunknak, hogy rendkívüli esemény nélkül zajlott le a tetőzés Dunaföldváron. A gátat éjszakánként továbbra is az önkéntes tűzoltók figyelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!