Hírek

2016.06.29. 15:40

Kerékpárral indult el Albániába Matulai György

Dunaújváros - Egy könnyű kirándulás neki, rekordgyanús megmozdulás nekünk: kikapcsolódási start...

Pekarek János

Elindult hát Albániába a mi megszállottan kerékpározó barátunk, Matulai György, aki 2011-ben már Nepált is megjárta biciklivel, oda-vissza 8500 (nyolcezerötszáz) kilométert tekerve kilencvenhét nap alatt.

Ez a mostani ahhoz képest csak egy röpke kirándulás lesz, alig tíz nap, mindössze 1230 (ezerkétszázharminc) kilométer bringán, Albánia legdélebbi vidékéig.

Matulai György a szerdai start előtt, még a Városháza téren

Bringás barátunk útvonala (legalábbis a kezdetekben, hiszen menet közben még nagyon sok minden miatt módosulhat a terv) a következő: Dunaújváros, Dunaföldvár, Mohács. Ez az első napi szakasz. Majd: Brcko, Szarajevo, Foca, Podgorica, Tirana, Saranda.

Gyuri kerékpárján nincs semmi különleges: az a bicikli az, amit mindennap használ a közlekedésre - és nem csak a városon belül. Barátunk ugyanis egyenesen képtelen elviselni az automobilt: rosszul érzi magát benne! Ha Kecskeméten akad dolga, oda is biciklivel megy, ha Szombathelyen, oda is.

Ő a csatornafedelek megszállottja! Ha ugyanis kérdezik, hogy miért nem szereti az autót, akkor a válasza az: mert a kocsi belemegy minden csatornafedél-gödörbe!

Míg biciklivel, úgymond, azokat kikerülheti...

A dél-albániai kisvárosig tartó 1230 kilométeres utat tíz nap alatt tervezi megtenni. Ez idő alatt sátorban, panziókban, magánházaknál gondol megszállni. Vendéglőkben kosztol: ételt nem is visz magával. Ivóvizet annál inkább.

Érkezésekor már családja is ott lesz Albániában: ők autóval mennek... A néhány napos közös nyaralás után Gyuri ugyancsak kerékpárral tér haza. Példamutatásként...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!