Hírek

2014.08.04. 15:10

Altomünstertől Nagyvenyimig - Biciklivel tekertek a falunapra

Nagyvenyim - Négy hónappal ezelőtt kezdték el tervezni, és összesen nyolcszázötven kilométert tettek meg biciklivel Altomünstertől Nagyvenyimig.

Körmendi Erzsébet

Kerékpárral tették meg a nyolcszázötven kilométert: Josef Gruber, Josef Aidelsburger, Leo Lechner, Monika Reindl, Thomas Kühne

Sportsikerként is elismerésre méltó, embert próbáló teljesítmény, amit öt altomünsteri polgár, Josef Gruber, Josef Aidelsburger, Leo Lechner, Monika Reindl, Thomas Kühne magáénak tudhatott az elmúlt héten: múlt vasárnap indultak lakóhelyükről, hat nap alatt összesen nyolcszázötven kilométert tettek meg, és pénteken este érkeztek meg Nagyvenyimre, a partnertelepülésre, hogy részt vegyenek a szombati falunapi rendezvénysorozaton.

- Négy hónappal ezelőtt kezdtük tervezi a túrát, megkértük a barátokat, csatlakozzanak hozzánk. Aztán vasárnaponként edzettünk. Először rövidebb, majd fokozatosan nagyobb távokat tettünk meg, végül teljesítettünk egy százötven kilométeres túrát. Ez a nagy próbatétel sikerült összegzi az előkészületeket Thomas Kühne. Megtudtuk tőle azt is, hogy közösen tervezték meg az útvonalat is. A Duna mentén haladtak Komáromig, ahonnan dél felé Kassa, Csákvár, Velence, Sárosd érintésével jutottak el Mezőfalváig, ahol vesztegeltek egy rövid ideig pénteken késő délután, amikor leszakadt az ég, jégeső kényszerítette őket hirtelen megállásra ezt pontosan tudjuk, mert a nagyvenyimi Kossuth iskola előtt fogadóküldöttség várta az erőnlétből, kitartásból és összetartásból jelesre vizsgázott kerékpáros csapatot, és várakozókat telefonon értesítették az eső miatti késlekedésről.

Thomas Kühne elmondja azt is, hogy egy éjszakát Németországban, hármat Ausztriában és egyet Pozsonyban töltöttek a legszebb szerinte Bécsben volt. A leghosszabb távolság a Bratislava, Pusztavám közötti 165 kilométeres útszakasz volt. A legnehezebb, emberpróbáló pedig az az ötven kilométer rész volt, amit salakos úton kellett letekerni, ráadásul a százhatvanöt kilométeres távon belül. A csapatból Josef Aidelsburger tíz éve már megtette biciklivel az utat a nagyvenyimi falunapra. Az együtt biciklizés élménye fantasztikus. Este örültünk, amikor esett az eső nevet Thomas Kühle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!