Hírek

2017.08.10. 14:40

Polgárőr Találkozót tartottak Dunaföldváron - Mulatás mellett növelték biztonságérzetüket is!

DUNAFÖLDVÁR Ahhoz, hogy jól dolgozzunk, jól kell mulassunk - idézte Szentgyörgyi Albert Nobel-díjas tudóst Szabó Csaba rendőr ezredes a Tolna megyei Polgárőr Találkozón, amelyet augusztus 5-én rendeztek a településen.

L. Mészáros Irma

A csaknem két évtizede hagyományos éves találkozónak immár harmadik alkalommal adott otthont a kisváros. Az idei rendezvényen csaknem ezer polgárőr vett részt a megye hetven településén működő polgárőr egyesületekből. Kötetlen ünnep volt ez és feltöltődés, szórakozás is.

A megnyitón a dunaföldvári Széles János (jobbra), Tolna megyei elnök köszöntötte a polgárőröket

A rendezvény elején Széles János, a Tolna megyei Polgárőr Szövetség vezetője köszönetet mondott a polgárőröknek önzetlen és áldozatos munkájukért és hozzátartozóiknak a türelemért, megértésért.

Markos György, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese arról beszélt, hogy az országban tevékenykedő csaknem hatvanezer polgárőr jelentősen hozzájárul a lakosság szubjektív biztonságérzetéhez, s kiemelte, hogy bár más országokban is működik civil rendvédelmi szervezet, a magyar polgárőrség az egyedüli, amelynek tagjai térítés nélkül dolgoznak. "Legyetek büszkék arra, amit csináltok!" - tette hozzá.

Felsorakoztak a megye településeiről érkezett csapatok

Aztán kitüntetéseket, elismeréseket adtak át a polgárőröknek és a polgárőrség tevékenységét segítőknek. A polgárőr munkát segítő tevékenységéért Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehette át a Dunaföldvári Rendőrőrs őrsparancsnoka, Kulcsár Szabolcs rendőr alezredes, aki kilencedik éve vezeti a dunaföldvári őrsöt. Mint lapunknak elmondta, nagy megtiszteltetésnek tartja a kitüntetést, s úgy véli, hogy ez a rendőrség és a polgárőrség jó viszonyát ismeri el. Munkatársai valaminrt a polgárőrök közös tevékenysége hozzájárul, hogy Dunaföldváron jó a közbiztonság. Fontos a lakosság részéről a rendvédelmi szervezetek iránti bizalom.

Bemutatták a legjellemzőbb támadás-elhárítási módszereket is

A hivatalos ünnepség után sokszínű program várta a résztvevőket. A színpadon láthatták a dunaföldvári Gamila Orientális Csoport és az Ördögszekér Táncegyesület táncosait, Gazsó Miklós bohóc programját, Horváth Attiláné és Sallai Gábor produkcióját, amelyben Korda György-Balázs Klári dalokkal léptek a közönség elé. Rendvédelmi és kutyás bemutatónak is tanúi lehettek a nézők. Szakemberek mutatták be a legjellemzőbb előállítási, támadás-elhárítási vagy elfogási módszereket. Láthatták a nézők a kutyákat kábítószer-kutatás közben is. A kutyákkal való "szembenézést" ki is lehetett próbálni, mint ahogy a Hagyományőrző Íjász Egylet tagjainak segítségével az íjászatot. Részt vehettek egészségügyi szűrésen a dunaföldvári vöröskeresztesek közreműködésével.

Kábítószerkutatás közben is láthattuk a kutyákat a polgárőrnapon

A Guinness-rekorder földvári palacsintasütők ismét kitettek magukért, finom palacsintával kínálták a jelenlévőket. Óriási edényben rotyogott a babgulyás és más finom étkek is készültek. Volt kispályás futball- és légpuskalövő verseny, főzőverseny. A jó hangulatot tetézte a kötélhúzó és sörivó verseny.

Kötélhúzásban mérték össze erejüket a találkozó résztvevői

Hatalmas kondérban főtt a finom ebéd

A Gamilla táncosainak előadásában is gyönyörködhettek

Jelen volt Tóth Ferenc országgyűlési képviselő, nyugalmazott kormánymegbízott, Harangozó Tamás és Heringes Anita országgyűlési képviselők, Zámbó Péter, az OPSZ alelnöke, Szabó Csaba rendőr ezredes, aki augusztus elseje óta Tolna megye rendőrfőkapitánya. Eljöttek Bonyhád, Dombóvár, Paks, Szekszárd, Tamási rendőrkapitányai, a Tolna megyei NAV és a Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesei, azaz mindazon szervek vezetői, amelyeknek munkájához kapcsolódnak a polgárőrök, amikor önkéntes tevékenységüket végzik a közrend és a közbiztonság érdekében. Elfogadták a meghívást a szomszédos Baranya, Somogy és Fejér megye Polgárőr Szövetségének vezetői is.

A gyerekek is nagyon jól érezték magukat a rendezvényen

A rendezvény résztvevői mindannyian kikapcsolódtak, pihentek, feltöltődtek és tapasztalatokat cseréltek.

Mi pedig a továbbiakban is számítunk rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!