Hírek

2017.05.26. 15:55

"Biztonságos óvoda" lett a Kincskereső

DUNAÚJVÁROS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében hirdette meg a "Biztonságos Óvoda" elnevezésű programját.

Balla Tibor

A felhívás célja a gyermekeket érintő legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretátadás támogatása volt, valamint az óvodai nevelési programba integrálható közúti közlekedésbiztonsági módszertan és oktatási segédletek megismertetése az óvodapedagógusokkal.

A programban részt vevő óvodák elnyerhették a "Biztonságos Óvoda 2017" címet. Dunaújvárosból csak a Kincskereső óvodának sikerült nyerni a pályázaton, és lett "Biztonságos Óvoda".

Közlekedési tesztlapokat is ki kellett tölteniük
Fotó: Amatőr

Tegnap délelőtt az óvodába érkezett a program trénere, Kasza Györgyné Judit pszichológus, aki egy kis konzultációt tartott a gyerekeknek, majd bemutatta a mintatevékenységet, valamint felmérte a gyerekek közlekedési ismeretszintjét, egy színes, közlekedési helyzeteket bemutató tesztlapot kellett kitölteniük a kicsiknek.

A közlekedésbiztonsági felmérést követően átadta az oktatási segédanyagokat, a gyermekbiztonsági rendszerek használatát bemutató magasságmérőt, valamint az óvoda közlekedésre nevelési tevékenységét segítő ovijogsikat és matricákat. Ezt követően az óvoda megkapta a "Biztonságos Óvoda" címet igazoló plakettet és oklevelet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!