Hírek

2017.06.28. 16:15

A lakossági észrevételeket értékelte a baleset-megelőzési bizottság

A Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet Rókavár elnevezésű pihenőparkjában tartotta soros ülését szerdán a Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság.

Szabó Szabolcs

Az év elején indította el "Tegyünk együtt a balesetmentes közlekedésért" című programját a Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság. A kezdeményezés fő célja az volt, hogy összegyűjtse és értékelje a lakosság által érzékelt és dokumentált közlekedési problémákat, valamint a városban és a térségében tapasztalt közúti jelzésekkel kapcsolatos hiányosságokat.

A szerdai bizottsági ülésen Németh Miklós rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője elmondta, a januárban indított felhívásra összesen 142 észrevétel érkezett. A lakossági panaszok, javaslatok és kérések jelentős többsége valós problémát vetett fel, így nagyban segítette a város és a környék közlekedésszervezésével foglalkozó szakemberek munkáját. Az említett program keretében egy versenyt is meghirdetett a bizottság. Hujber Zoltán számos fontos észrevételt küldött be. Témafelvetéseihez több képet is mellékelt, és megoldási javaslatokat is felvázolt. Az ő szakmailag is megalapozott munkáját egy ajándékcsomaggal köszönte meg a bizottság a tegnapi ülésen.

A találkozón az önkormányzat részéről Debreczeni Tamás, a városüzemeltetési és beruházási osztály munkatársa elmondta, a bizottságtól átvett észrevételek alapján már megkezdődtek a munkálatok, ezek leginkább az közúti felfestéseket és a közlekedési táblákat érintik. Itt szakemberek bevonásával fokozatosan oldják meg a problémákat. Példaként említette a Vasmű téri parkoló rendbe tételét. A városban számos olyan, régóta húzódó közlekedési probléma van, amely alaposabb tervezést igényel, hiszen egyeztetni kell a város hosszabb távú fejlesztési és városrendezési elképzeléseivel is. Közlekedésszervezési szakember bevonásával már korábban elkezdődött a tervezés annak érdekében, hogy új, biztonságosabb és a forgalomhoz jobban illeszkedő közlekedési rend valósuljon meg a Móricz iskola előtti téren, valamint a Vasmű út és a Kossuth Lajos utca kereszteződésénél

A találkozón Németh Miklós rendőr őrnagy kifejtette, a DBB eddig is több baleset-megelőzési programot szervezett - a közelmúltban ilyen volt például a több száz résztvevőt vonzó Biztonsággal két keréken címmel meghirdetett rendezvény. Az utóbbi időszakban kiemelt figyelmet fordítottak a járművezetők megszólítására, valamint a fiatalabb korosztályok képzésére, közlekedési alapismereteik javítására. A közeljövő feladata pedig az idősebb korosztályok elérése lesz.

- A közlekedés veszélyes üzem, ám ha kölcsönösen figyelünk egymásra és tudatosabb cselekszünk, akkor számos baleset elkerülhető lenne - fogalmazott Németh Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!