Hírek

2013.04.18. 16:06

Biztonságosabb lett Nagyvenyim - térfigyelőket is átadtak

Ünnepélyes keretek között avatták fel április 18-án délután Nagyvenyim új közbiztonsági vívmányait.

Körmendi Erzsébet

Az eddigieknél nagyobb biztonságban érezhetik magukat és értékeiket  a  nagyvenyimiek mostantól. A község legproblémásabb  pontjaira  térfigyelő kamerákat telepítettek, amelyek szemmel tartják a falut. Őrködnek például a kamasztanyán, a hivatalnál, az óvodánál, a játszótéren, a településre bevezető utak behajtóinál. A térfigyelők a községházán működő szerver állomásra továbbítják a jeleket.

Ünnepélyes keretek között avatták fel Nagyvenyim új közbiztonsági vívmányait (Fotó: Lázár Zsolt)

A rendszeren kívül azoknak a sebességmérő műszereknek is csütörtökön volt az avatása, amelyek tavaly óta jelzik az autósoknak  Venyim főutcájának két végén, amikor gyorsan hajtanak. A fejlesztésekre pályázati támogatásból volt módja a településnek, az elnyert,  összességében 5,3 millió forintból a polgárőröknek is új egyenruhájuk lett.

A Nagyvenyimi Polgárőrség tagjai - Hódi Attila elnök vezetésével -  az új egyenruhájukban vehettek részt az ünnepélyes avatón. Szabóné Lőrincz Ilona köszöntötte a vendégeket és egyebek mellett elmondta, hogy a település közbiztonságát várhatóan  javító fejlesztések előkészítésekor figyelembe vették a rendőrkapitányság és a polgárőrség véleményét. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy élhetőbb, szerethetőbb legyen a községük, és az elmúlt harminc hónapban Nagyvenyim lakói számos tanújelét adták az összefogás erejének, tette hozzá a polgármester.

Ha fontossági sorrendbe állítjuk  a  lakók közérzetét befolyásoló tényezőket, akkor a közbiztonság bizonyosan az első háromban szerepel, hangsúlyozta   dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott a szalagátvágás előtt. A község lakói nyugodtabban aludhatnak mostantól, hiszen kamerák őrzik az álmukat, értékeiket, később vissza lehet nézni a felvételeken, hogy adott időpontban kik jártak a településen. A kormánymegbízott üdvözölte a polgárőröket, akik önként vállalt munkájukkal sokat tesznek a  közbiztonságért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!