Hírek

2016.04.24. 13:55

Négyen vehették át az önkormányzati elismerést a közbiztonsági hónap keretében

Dunaújváros - A közbiztonsági hónap keretében három kiváló szakembernek és egy önzetlen helyi támogatónak átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat a közgyűlésen. Kitüntetettjeink...

Körmendi Erzsébet

Szabó Nikolett címzetes rendőr zászlós teljesítménye, felkészültsége és hivatástudata elismeréseként vehette át a díjat. A szakember a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának járőrvezetője. Szolgálati feladatait példamutatóan, elkötelezettséggel látja el, intézkedései szak- és jogszerűek. Szaktudásának, ismereteinek, megszerzett tapasztalatainak átadásával hatékonyan segíti az állományba kerülő kollégák eredményes munkavégzését. Közterületi szolgálat ellátásakor végzett kiemelkedő tevékenysége folytán jelentős mértékben járul hozzá a város közbiztonságának fenntartásához, illetve a kapitányság eredményességéhez.

Kulcsár Attila címzetes rendőr zászlós, a Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrőrs vizsgálója kiemelkedő hivatástudattal végzi munkáját. A több mint 18 éves szolgálati viszonya alatt elvégezte a rendészeti szakközépiskolát, a bűnügyi vizsgálói szaktanfolyamot, szolgálati célú, valamint kereseti célú kisgéphajó-vezetői képesítéssel is rendelkezik.

A kezdeti években járőrként idősebb, tapasztaltabb rendőrökkel teljesített szolgálatot, és szorgalmával, hozzáállásával és a szükséges ismeretek elsajátításával bizonyította, hogy képes önállóan is szakszerűen, határozottan intézkedni. Kellő hely- és személyismeretet szerzett. Munkája elismeréseként járőrvezetői, később pedig bűnügyi vizsgálói beosztásba nevezték ki. Vizsgálói beosztásban a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Bűnügyi- és Balesetvizsgálati Osztály munkatársaival való szoros együttműködés eredményeként a bűnügyi munka területén is kellő gyakorlatot szerzett. Intézkedései megalapozottak, fellépése udvarias, szóbeli és írásbeli kifejezőkészsége átlag feletti.

Szabó Nikolett, Bauer Ákos, Kulcsár Attila és Késmárky Péter a díjátadás után a városházán

Bauer Ákos címzetes tűzoltó zászlós a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományának tagja, hivatásos szolgálatát 2007. július elsején kezdte meg, beosztása megbízott rajparancsnok. A rábízott feladatokat nagy munkafegyelemmel és pontossággal hajtja végre. Szívesen vállal plusz feladatot, azt maradéktalanul végrehajtja. Munkabírása kiemelkedő, mások számára példamutató. Személyiségéből adódóan nyitott az új feladatokra, az új technikai eszközök megismerésére, alkalmazására. Segítőkész személyiség, környezetével jó kapcsolatot tart fenn. 2010 óta a HUNOR mentőszervezet tagja, mint kutató-mentő. Szakmai ismereteinek bővítésére, a megszerzett tudás minél magasabb szintű gyakorlati alkalmazására törekszik.

Késmárky Péter dunaújvárosi polgár az elmúlt esztendőben azzal a szándékkal fordult Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatához, hogy segíteni szeretné a városban lévő forgalmas gyalogátkelőhelyek közlekedési biztonságát.

Mint azt akkor elmondta, úgy gondolta, ne csak kérjen a helyi önkormányzattól, hanem ha lehetőségében áll, adjon is valamit, szeretetből. Bár több ilyen figyelemfelhívó jelzés volt már akkor is a városban, de úgy gondolta, vannak még olyan helyek, ahol szintén hasznos lenne az ilyen táblák kihelyezése. Ezért vágott neki a munkának, mert szeretett volna segíteni. Késmárky Péter a Városüzemeltetési Igazgatósággal és a körzet önkormányzati képviselőjével egyeztetve és együttműködve, kiválasztott 8 átkelőhelyet a Béke városrészben, ahol saját költségén helyeztetett el figyelemfelhívó gyalogátkelőhely jelzéssel ellátott táblát.

A közbiztonság érdekében mutatott példaértékű tevékenységének elismeréseként adományozta városunk közgyűlése a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat Késmárky Péter részére.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!