Hírek

2015.08.31. 18:44

Bő egy éven belül három rekordot is megdöntöttünk!

Dunaújváros – Emlékezetes sikernek lehettek tanúit azok, akik szombaton kilátogattak a Dózsa térre. Újraélesztés újratöltve.

Szabó Szabolcs

Még egy-két a szombatihoz hasonló akció és külön bekezdést kaphatnak a magyar rekordok sorában, a Dunaújvároshoz kapcsolódó csúcsteljesítmények. Mint arról már hétfői kiadásunkban beszámoltunk, szombaton kora este a Dózsa téren 180 ambu babával sikerült megdönteni az egyszerre legtöbb babán végzett újraélesztés rekordját. Nem is akárhogy, hiszen az eddigi címvédő Szombathely 150 babával tartotta a rekordot és a vasi megyeszékhelyen „csak” öt percig zajlott a nagyszabású újraélesztés.

Rekorddöntés kánikulában - a kétfős csapatokat is igencsak megizzasztotta az ambu babák egy órán át tartó folyamatos újraélesztése. Alsó képünkön Orosz Csaba szervező mellett Sebestyén István a Magyar Rekordok regisztrátora

A Magyar Rekordok adatbázisa rendkívüli teljesítmények bemutatásáról szól. Elsősorban olyan kiemelkedő emberi produkciók találhatók meg itt, amelyek a hivatalosan elismert sporteredmények körén kívül vannak, hiszen valamennyi jegyzett sportág rendelkezik a szakágazat által hivatalosan vezetett magyar és világrekord adatokkal, ez tehát az adott sportág feladata. Mi az összes többi emberi erőfeszítést igyekszünk összegyűjteni, akár határos az adott rekordkísérlet a sporttal, akár nem - olvasható a Magyar Rekord Egyesület hivatalos honlapján a magyarrekord.hu világhálós oldalon.

Dunaújváros több rekorddal is büszkélkedhet. Az említett egyesület elnöke és egyben regisztrátora Sebestyén István szombaton este hitelesített és dokumentálta az újabb sikert, nevezetesen, hogy közel nyolcszáz önkéntes részvételével egy órán 180 ambu babán zajlott az újraélesztés.

- Csak a rendezvény szervezőitől függ, hogy eredményeiket mikor és milyen nemzetközi szervezetnél kívánják regisztráltatni - mondta el lapunknak Sebestyén, aki hozzátette a regisztráló szervezetek egymástól függetlenül dolgoznak, így az első lépést mindenképp a rekord gazdáinak kell megtenniük.

A Magyar Rekordok regisztrátora nem először dolgozott Dunaújvárosban, hiszen ő dokumentálta a tavalyi újraélesztési csúcsdöntést is, valamint a tavalyi Parázs-Varázs harcsapacal rekordját is.

(Emlékeztetőül: Szalka József soltszentimrei halkereskedő, főzőcsapatával a dunaújvárosi X. Parázs-Varázs fesztiválon 2014. május 24-én a harcsapacalból készítette el a legnagyobb mennyiségűt, azaz a legnagyobb méretű adagot egyszerre, egyetlen edényben. A végül 148 kg-nyi különlegességet több száz személy fogyasztotta el. A rekordhoz ezer harcsa gyomra, azaz körülbelül 80 kg alapanyag volt szükséges.)

Tavaly Szeged, a mögöttünk hagyott szombaton pedig Szombathely városának rekordját adta át a múltnak a Gulyás Emese, Dr. Máté Ágnes, Nagy Attila és Orosz Csaba vezette csapat.

Fontos kiemelni Szombathely városának segítségét, hiszen a vasiak közel másfélszáz ambu babával támogatták meg a rekorddöntést, amely az országos sajtó érdeklődését is felkeltette. A hétvégi sikerről külön összeállítást közölt a Magyar Távirati Iroda is. Az esemény fővédnöke, Dr. Galambos Dénes már a lefújás pillanatában jelezte a szervezőknek, hogy jövőre is szívesen részt venne egy hasonló kihíváson. A szervezők még nem döntöttek a folytatásról, ám vélhetően hamarosan megjön a kedvük egy újabb próbához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!