Hírek

2017.05.01. 19:15

Böjte Csaba celebrálta a vasárnapi esti misét Dunaújvárosban

Dunaújvros - Szentmisét celebrált vasárnap este a Krisztus király Főtemplomban Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója.

Balla Tibor

Azt hittem, csak egy kis keresztelőre jövök, mondta Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolására létrehozott alapítvány létrehozója vasárnap este, látván, mekkora tömeg gyűlt össze a dunaújvárosi Krisztus király Főtemplomban az esti szentmisére. Gyakran humorral is átitatott prédikációjában hosszasan mesélt Boldog Gizelláról, Szent István feleségéről, aki a környezetét is meg tudta változtatni.

Böjte Csaba emberközeli témákról beszélt Fotó: Zsedrovits Enikő

Olyan kijelentéseket tett, mint: Az a szent, aki a környezetét szentté tudja tenni. Olyanokról is beszélt, mint "Hogyan lehet a másikból kiszeretni a jót?", hogy az asszonynak karbantartani is kell a férjét, vagy hogy a férfiaknak is jólesik, ha szépeket mondanak nekik. Beszéde után a kereszt jelével megjelölte a kis Grétát, akit a szülei keresztelőre hoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!