Hírek

2013.06.25. 13:15

Bölcsőde készül Rácalmáson

Rácalmás - Nagyon sok kisgyermekes szülő él a kisvárosban. Évek óta egyre sürgetőbb igényként fogalmazódott meg: az óvoda mellé kell egy bölcsőde. Teljesül a kérés.

Körmendi Erzsébet

A képviselő-testület tagjai lakossági fórumokon, közmeghallgatáson szembesültek a problémával: gyermekelhelyezési gondjaik vannak a kisgyermekes szülőknek. A mai világban nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy az édesanya otthon maradhasson egészen a gyermek óvodás koráig. A  kétkeresős családmodell a gyakoribb: az anyának vissza kell mennie dolgozni munkahely-megtartás és a kereset miatt is.  A  devizahitel csapdájába is sok rácalmási beleesett, a magas havi törlesztőrészlet miatt is fontos a két jövedelem. Mivel a nagyszülők nem biztos, hogy el tudják vállalni az unokát napközben,  a fiatal szülőknek létfontosságú a bölcsőde.

Dolgoznak a szakemberek - előtérben Buzora János művezető -, ugyanis elkezdődött a bölcsődei szárny építése az óvoda udvarában (amatőr felvétel)

A felsorolt jogos  igények, kérések alapján döntöttek az önkormányzat vezetői az intézmény megépíttetése mellett. Készültek a beruházásra és saját költségvetési forrásból  oldják meg az intézményi fejlesztést. Az óvoda bővítéseként  kezdett hozzá a kivitelező a munkákhoz.

Az Etalonsport Sportóvoda északi részén épül a bölcsődei szárny, amely két csoportszobában huszonnyolc kisgyermek befogadására válik alkalmassá. A bölcsinek saját terasza, udvara és bejárata lesz. Idén elkészül az épület, jövő tavasszal és nyáron a belsőépítészeké, berendezőké és kertészeké lesz a terep. Schrick István polgármester szerint a kisváros új intézményét 2014 őszétől vehetik birtokba a település legfiatalabb lakói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!