Hírek

2013.08.15. 18:50

Boldog férj, apa, nagyapa

Cserna Gábor polgármester köszöntötte kilencvenedik születésnapján idősebb Bakonyi Ferencet Római körúti otthonában.

Körmendi Erzsébet

Bakonyi Feri bácsi igazi életvidám úriember, egykori kollégáinak és ismerőseinek többsége szépen vasalt ingben mégpedig általában fehér ingben és nyakkendőben látta világ életében. Sárisápon született 1923. augusztus 10-én, édesapja bányász aknász volt, anyja háztartásbeli, és ketten voltak testvérek.

- Ötvenegyben jöttem a városba, mint legényember, és ötvenkettőben feleségül vettem ezt a gyönyörű pentelei asszonyt, hatvanegy éve élünk boldog házasságban - mosolyog az ünnepelt kedvesen a mellette ülő imádott feleségére, Márta asszonyra, akivel csodás párt alkotnak.

Majd folytatja: - Ötvenháromban született meg a fiúnk, ifjabb Bakonyi Ferenc. Ami pedig a munkahelyeket illeti, építőipari cégek szállításvezetőjeként dolgoztam mindig, a legutolsó munkahelyem a Dunamenti Közúti Építőipari vállalat volt. Szerveztem a szállításokat, mégpedig figyelembe vettem a gépláncot, az út távolság, a kocsik számát, egyszóval minden tényezőt, hogy zökkenőmentes legyen a munka.

Feri bácsi 1983-ban ment volna nyugdíjba, de három és fél évet visszatartották, ami szintén azt bizonyítja, hogy kiváló dolgozó volt. Azóta harminc év telt el, ami az ünnepelt szerint önmagában is egy emberéletet kitesz.

- Évente három-négy hónapot a Balatonnál lévő nyaralónkban töltünk, imádunk ott lenni - teszi hozzá Márta néni, aki összetartja a családot, elvárja, hogy a gyerekek naponta menjenek hozzájuk: egy unokájuk született, Bakonyi Dóra, dédunokájuk, Rozika pedig már négyéves.

Idősebb Bakonyi Ferencet Cserna Gábor polgármester köszöntötte csütörtökön. Családi körben pedig vasárnap ünnepelték a papa kilencvenedik születésnapját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!