Hírek

2013.12.22. 19:25

Boldog gyerekarcok sokasága

Dunaújváros - Teljesen megtöltötték szombaton a Dózsa mozi auláját azok a csomagok, amelyek a városi, karácsonyi adománygyűjtés révén hátrányos, nehéz sorsú gyerekek karácsonyát voltak hivatottak szebbé varázsolni.

Gallai Péter

Sok önkéntes, köztük Nagyné Berta Zsanett segített kiosztani a sok-sok ajándékcsomagot az izgatott gyerekek hadának
(Fotó: Ónodi Zoltán)

Az akció december elején kezdődött, amihez folyamatosan csatlakoztak intézmények, iskolák és óvodák, városi cégek, na meg persze sok-sok magánszemély. A példás összefogás eredményeként nem várt siker, illetve egészen pontosan nem várt mennyiségű ajándék, könyv, játék és még ki tudja mennyi minden, gyereknek örömet okozó tárgy gyűlt össze. A felajánlásokat Cserna Gábor polgármester jelenlétében szombaton vehették át a meghívottak, akik ezt követően a mozicentrum jóvoltából az Égbőlpottyant Mikulás című filmet nézhették meg.

A szombati ajándékosztásra ötszáz meghívottat vártak, a rengeteg csomag kiosztásához sok kézre volt szükség, de ebből sem volt hiány. Csakúgy, mint a gyűjtésnél, itt is sok diák vállalt önkéntes, közösségi munkát, különösen a Rudas 13/b. osztálya jeleskedett ebben. A mozi előterét teljesen megtöltő csomagokat sorra vették át a csillogó szemű gyerekek, majd nagy igyekezettel lestek bele, mit is kaptak. Az egyik megajándékozott a három és fél éves Ádám Kende volt, aki nagy boldogan szorította magához új plüssmackóját.

Az adományok közül sokat óvodások, iskolások hoztak, de számos magánszemély is úgy gondolta, lehetőségeihez mérten segít. Megmozdultak a helyi cégek, a munkahelyek kollektívái. Az egyik újvárosi kft. százezer forint értékben vásárolt meglepetéseket, a dolgozói gyűjtésén felül.

Szalai Attila, a mozi egyik ügyvezetője, aki első pillanatban a nemes ügy mellé állt megjegyezte: az lenne jó, ha egy gyerek se lenne itt, mert az azt jelentené, hogy nem lenne rászoruló...

- A miért csinálom kérdésre azt tudom felelni, jöjjön ide mindenki és nézze meg most a lurkók arcát tette hozzá. Egyébként a mozi azzal is segített, hogy ők fizették ki a forgalmazónak a filmvetítést.

Cserna Gábor polgármester köszöntőjét már a moziteremben mondta el, aki derültséget kiváltva azzal kezdte: rövid lesz, hiszen tudja, hogy a gyerekek elsősorban nem rá, hanem a mesefilmre kíváncsiak. Akik összehozták ezt a mai rendezvényt, azokat egy cél vezérelte, hogy minél több kisgyerek arcára mosolyt tudjanak csalni. Mert ennél szebb dolog nem létezik. Köszönettel tartozunk a rengeteg önkéntesnek, a név nélküli segítőknek és minden támogatónak.

Mivel sokkal több ajándék gyűlt össze, mint amennyi igény érkezett, ezért a megmaradt csomagokat a Vöröskereszt helyi szervezetének adták át felhasználásra.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!