Hírek

2016.01.29. 20:05

Dolgoznak a Vasmű úti közvilágítás javításán

Dunaújváros – Dolgoznak a Vasmű úti közvilágítás javításán az E.ON szakemberei. Az önkormányzatra is szükség lesz. Sajnos, csütörtökön este megint mentünk ki a helyszínre: a biztosítékcsere csak átmeneti megoldást hozott.

Pekarek János

Nagy valószínűséggel kábelhibáról lesz szó – írta szerkesztőségünknek az E.ON szóvivője, Varga Ivett , miután (ahogyan lapunkban is olvashatták) csak átmenetileg javult a közvilágítási helyzet a Vasmű úton. Ahol vagy egyáltalán nem világítottak az úttest és a járda lámpaoszlopai, vagy csak részben. Ma (azaz péntekre) egész napra felkapcsoljuk ezen a szakaszon a közvilágítást – írta a szóvivő. – Ez a hibakeresés része. A kollégák átnézik a lámpákat is, mert  valamelyik szerelvénylap hibája is okozhat ilyen típusú hibajelenséget.

Az E.ON szakemberei pénteken is dolgoztak Dunaújvárosban, keresték a hibák forrásait. Képünkön Érsek Dávid és Turbuk Zsolt ellenőrzi az egyik Vasmű úti lámpaoszlop áramellátását Fotó: Ady Géza

Sajnos, amíg a hiba pontos helyét nem találjuk meg, addig a várható javítási időre sem tudunk felelősséggel határidőt megadni. Jelenleg is dolgoznak szakembereink a területen, a hiba javítását kiemelt prioritásként kezeljük – írta Varga Ivett lapunknak pénteken délelőtt 10 órakor.

Majd este fél ötkor ennyivel egészítette ki a tájékoztatást: szerelőink a nap folyamán az érintett 34 lámpából 12-re szűkítették azt a szakaszt, ahol hiba lehet. A hibahely meghatározására a mérőautó jelenleg is a helyszínen van. Az érintett 12 lámpából néhány esetben a földkábel hibája mellett (ez az E.ON felelőssége) a lámpa hibája is fennállhat (ez az önkormányzattal szerződésben álló cég felelőssége). Ez azt jelenti, írta Varga Ivett, hogy amikor munkatársaink végeznek az energiaellátást biztosító földkábel helyreállításával, néhány izzó továbbra sem fog világítani. Ezeket az egyedi hibákat jelezzük az önkormányzatnak. Ezt a szakaszt a következő hetekben kiemelt figyelemmel kezeljük! Késő este tudatta a szóvivő: kijavították a hibát, de öt oszlopnál égőhiba van.

 

 

Olvasónk videója, az alábbi kommentárral: „esti bevásárlás utáni hazautazásomat rögzítettem, aminek a kiinduló pontja a Vasmű úti Lidl volt. A rögzített útszakasz a Vasmű út - Dózsa György út - Latinovits Zoltán út.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!