Hírek

2013.05.21. 16:15

Botrány! Kedden nyolcvannegyedik napja volt lezárva a Pincesor

Dunaújváros - Halkan jegyezzük meg, kerülve a botrányt, hogy még mindig le van zárva a Pincesor... Annyit már tudunk, hogy az aszfaltozás csak egynapos munka lesz, és kedden már majdnem elkezdték, azonban...

Pekarek János

Szégyenkezve ismerjük be, hogy nincs hírünk.

Pontosabban: most is csak annyi a hírünk, mint február óta mindig: a Pincesor, amely félreeső mivolta ellenére  a város egyik legfontosabb, mert tehermentesítő útvonala, még mindig zárva a forgalom előtt.

Mint korábban már többször megírtuk, február 27-én eltört egy csővezeték a dunaújvárosi Pincesoron, néhány méterre a Római-városrészi víztoronytól. A kiömlő víz valóságos krátert vájt az úttestbe. A víz szerencsére baj nélkül elfolyt a közeli  Alsófoki-patakba. Ugyanezt a szerencsét nem mondhatjuk el az útra.

Szöllösi Péter (képünkön) csak megismételni tudja sok sorstársa véleményét: botrány, hogy a Pincesort a keddig nyolcvannégy napos útlezárás alatt sem tudták közlekedésre alkalmas állapotba hozni (Fotó: Lázár Zsolt)

Fekete Györgyitől, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft. szóvivőjétől kedden megtudtuk: a vízmű szerződést kötött a Dunavia Kft-vel a csőtörés utáni  aszfaltozási munkák elvégzésére. A DVCSH már ki is fizette az ezért járó kétmillió forintot, mondta a szóvivő, akinek információi szerint a Dunavia kedden délután fel is vonult a Pincesorra az egynapos munka elvégzésére.

Pech: fotósunk ma arra járt, és egy fia Dunavia-gépet se látott. Csak egy újabb felháborodott városlakót...

Fekete Györgyi szerint muszáj a Dunavia gépeivel elvégezni a feladatot, mivel igen nagy felületet kell leaszfaltozni, ráadásul nagyon jó minőségű aszfalttal: amit más technológiával nem lehet megoldani.

A szóvivő hozzátette: mivel a Pincesoron egy négyszáz milliméteres öntöttvas cső törött el februárban, amit megjavítottak, de továbbra sem bírja a nagy terhelést, jó lenne, ha teherautók és buszok elkerülnék azt az utat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!