Hírek

2016.05.11. 16:40

Bringatúra 2016: a város egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye

Dunaújváros/Mezőfalva – Remélhetően az időjárás is kegyes lesz a szombatra tervezett bringatúrához. Kötelezők kerekezőknek.

Szabó Szabolcs

Közös tekerés - remélhetően idén is sok család csatlakozik majd a népszerű bringatúrához

A részletes program: Szombaton reggel 8 órától várják a kerekezőket a Városháza téren. A karszalagokat és a kilométer számlálókat - akik jelentkeztek a Hankook Tekerd jobbra! kampányhoz - a téren felállított Hankook standnál majd lehet átvenni. Fél kilenctől Csapó Nóra fitness oktató vezényli majd a közösségi nagy bemelegítést, a menet pedig pontban 9 órakor indul majd útnak. Mezőfalvánál 11 órakor lesz a forduló, negyed egykor pedig már kezdődik is a tombolasorsolás a Városháza téren. Ahogyan az elmúlt évben, úgy idén is minden résztvevő az indulás előtt egy karszalagot kap, amellyel a visszaérkezés után részt vehet a tombolasorsoláson. Fontos megemlíteni, hogy a nyereményt csak a helyszínen lehet átvenni, vagyis addig sorsolják és húzzák újra a tombolákat, amíg gazdára nem talál mindegyik ajándék a helyszínen.

Biztonsági intézkedések, tudnivalók: május 13-án, pénteken 20 órától május 14-én, szombaton 13 óráig a Dózsa György úton a Devecseri Gábor utcától a Bartók Béla útig bezáróan, várakozni és megállni tilos. A szervezők erről táblákkal és szórólapon is értesítik az útszakaszon lakó és parkoló gépjármű tulajdonosokat. Szombaton teljes útzár lesz a Városháza tér kereszteződésében, a Dózsa György út Erdei Tornapályáig vezető szakaszán, majd a tornapályától félpályás útzár a 6. sz. főút vasútállomásnál lévő körforgalomig. Ezen korlátozás 8:45 és 9:45 között tart majd, illetve míg a túra el nem indul. A visszafelé vezető úton 11:15 óra és 12:15 óra között lesz ugyanezen szabályozás. A forgalmat és a rendezvényt rendőrök, polgárőrök és biztonsági szolgálat fogja biztosítani. Az esetleges balesetek gyors segítségnyújtásához két mentő gépkocsit biztosítanak a szervezők, illetve Mezőfalván és Dunaújvárosban is kerékpárjavítók várnak majd bevetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!