Hírek

2013.07.22. 19:45

Brit, amerikai, kanadai vízilabdázók készülnek a helyi uszodában

Dunaújváros – A város sportturisztikai zászlóshajója a helyi vízilabda egyesület szervezte edzőtáborsorozat. Közel félezer fizető a világ pólónagyhatalmaiból.

Szabó Szabolcs

Egymásnak adják a kilincset különböző felnőtt és korosztályos női válogatottak a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában. A helyi vízilabda egyesület és a magyar szövetség szervezésében a nemzeti utánpótlás-válogatottak mellett amerikai, kanadai, brit, holland és ausztrál válogatottak edzőtáboroznak a helyi uszodában.

Huszka Zsuzsanna szerint a férfi szakágat is meg kell erősíteni (Fotó: Lázár Zsolt)

A sportszakmai eredmények mellett az itt tréningező csapatok nem keveset költenek Dunaújvárosban, hiszen rendre a főiskola kollégiumában szállnak meg, és az ellátásukról is helyi vállalkozók gondoskodnak.
– Az utóbbi években egyre több csapat, főként válogatottak érkeztek hozzánk, és hosszú távú céljaink között is szerepel, hogy minél több csapatot Dunaújvárosba hozzunk. A tavaly nyáron rendezett Olimpiai Reménységek Tornája hozta meg az igazi áttörést. Sokat segített, hogy a felnőtt csapatunk vezetőedzője, Mihók Attila válogatott edző lett, és a szövetség is segít a szervezésben – mondta a Huszka Zsuzsanna, a DFVE korábbi játékosa, aki jelenleg szervezőként dolgozik az egyesületnél.

– Olcsóbbak vagyunk, mint a versenytársaink, és nyugodt közeget tudunk biztosítani a csapatoknak a felkészüléshez. A visszajelzések jók, a tengerentúli válogatottak is meg voltak elégedve a szervezéssel és a körülményekkel. Az edzőtáborok mellett három nagy utánpótlás-tornát is szervezünk az idei nyáron, a magyar válogatottak mellett brit és kanadai résztvevőkkel. Ha minden a tervek szerint alakul, az idei nyáron közel négyszáz vendéget fogadunk, és ez a szám már jelzi, hogy Dunaújvárossal komolyan lehet számolni. Az egyesület számára mindez még nem forintosítható, de szakmai értelemben mi és az itt edző fiatal lányok is sokat tanulnak. Távlati céljaink között szerepel, hogy a női szakághoz hasonló rendszert építsünk fel a fiúknál is. A vajdasági Zenta csapatával már sikerült kialakítanunk egy reményteljes együttműködést, és a jövőben tovább szeretnénk építkezni – fogalmazott Huszka Zsuzsanna.

Az emlegetett továbblépéshez azonban anyagi forrásokra is szükség van. A nemzetközi szinten is komoly ranggal bíró női csapatunk sajnos idén sem tudott elindulni a nemzetközi kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!