Hírek

2017.02.14. 18:35

Brutális állatkivégzés! - Megfojtott, megcsonkított kutyatetemet találtak Baracson

Villanyzsinórral fojtották meg az ebet és a füleit is levágták, vagy levágta valaki. A helyi körzeti megbízott és az önkormányzat a lakosság segítségét kéri! Figyelem: a cikk felkavaró képeket tartalmaz!

Horváth László

Dr. Horváth Zsolt a baracsi önkormányzat jegyzője figyelt fel a népszerű internetes közösségi oldalon közzé tett felhívásra, melyben Apátszállás szélén a birkalegelő környékén kis termetű kutya megcsonkított tetemére lelt egy lakó. A kegyetlenül kivégzett állat pusztulását valószínűleg a nyakára tekert villanyzsinór okozta. A fülein pedig nagymértékű csonkolás látható, ami szintén nem orvosi beavatkozásnak tűnik. Az esetről Várai Róbert polgármestert kérdeztük.

Az állat pusztulását a nyaka köré tekert villanyzsinór okozhatta Fotó: a szerző

- A jegyző úr jelzésére azonnal intézkedtünk és ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk a rendőrségen – ismertette az első lépéseket a községi vezető. Az eb további sorsa, hogy az önkormányzattal szerződésben álló gyepmesterrel elvitetjük a tetemet. Igyekszünk minél szélesebb körben közzé tenni az esetet. Talán így sikerül információt beszerezni, ki, vagy kik bántak el ilyen brutálisan az ártatlan jószággal.

Az eb fülének csonkolása sem orvos munkája

- Megdöbbentő, hogy egy kis testű kutyára rácsavarva a hosszabbító kábelt, végezzenek az állattal. Ráadásul nem lett elásva a tettem, hanem a külterületen, de aránylag forgalmas helyen hagyták. A tettes, tettesek biztosan mutatni akarták, milyen erősek, hatalmasak. Egyszerűen felháborító! Arra számítunk, hogy a híradásoknak köszönhetően valaki felismeri a kutyát, és a nyomok majd elvezetnek az elkövetőhöz – beszélt az ügy reménybeli fejleményeiről Várai Róbert polgármester.

Várai Róbert Baracs polgármestere rögtön feljelentést tett a rendőrségen, aki mag is felháborítónak tartja az esetet. A Hírlap munkatársának a baracsi körzeti megbízotti helyiség udvarán mutatta meg a tetemet, hátha felismeri valaki!

A népszerű internetes közösségi oldalon alaposan felindult hozzászólásokat láthatunk, melyen többen is hasonló sorsot kívánnak az állatkínzónak. „ Rohadék! Remélem a következő kötél annak a nyakán lesz, aki a kis szerencsétlen kutyussal ezt tette! „Az ilyen „mosléknak” nincs bűntudata, ha ezt képes volt megtenni a kutyájával! Mi bűne lehetett ennek a kis nyomorultnak?” - olvasható az esethez fűzött kommentekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!