Hírek

2014.02.02. 17:50

Brutális majális Mártinak

Dunaújváros - Kétszer álltunk sorba egy interjúért, mégsem jött össze, így maradt a múltidézés. Színpadon a Heveny Szívlebeny.

Szabó Szabolcs

- A dunaújvárosi éjszaka durvább, mint 15 évvel ezelőtt - foglalta dalvégbe a Heaven Street Seven, a Dózsa Mozicentrum Galéria Jazz Klubjában tartott remek koncertjén Szűcs Krisztián, a zenekar frontembere.

A kijelentéssel kapcsolatban bőven lenne mit vitázni, ám ettől most, a terjedelmi korátok miatt eltekintünk. Azon megfejtéstől viszont nem, hogy kalapot emeljünk egy majd húsz éve regnáló zenekarnak, amely mostanság jobban vizsgázik, mint kortársai. Miért is?

Lapunk, éppen kereken hat évvel ezelőtt közölt egy reményteljes interjút a HS7-tel, és hát kár tagadni, a csapat azon a nyomvonalon halad, mint akkor.

Szóló, karrier - meglepően jó koncertet adott a mozi jazz klubjában a Heaven Street Seven

Sőt, a jelen újvárosi fellépése megerősítette, hogy a HS7 ma is a legjobb úton jár, és a hazai mezőny egyik legjobb klubzenekara.

Múltragadozó: Valami, Sajnálom, Hol van az a krézi srác, Dél-Amerika, Ez a szerelem, Szia ugye tudjuk, kiről van szó? Az 1995-ben alakult, 2010-ben fennállása tizenöt éves évfordulóját dupla válogatáslemezzel és jubileumi koncerttel ünneplő Heaven Street Seven az újkori hazai indie-gitárpop zenekarok idősebb nagytesója. Az új lemezeit nagyjából kétéves periódusokban prezentáló, kezdetben angol nyelven éneklő öttagú együttes 2000-ben jelentetett meg első ízben teljes egészében magyar nyelvű számokból álló dalcsokrot (Cukor), azóta pedig sorozatban szállítja az albumonként két-három közismert slágert produkáló anyanyelvi albumokat. Szűcs Krisztiánék az elmúlt években nagy sikerrel koncerteztek a hazai klubokban és fesztiválokon, s több világsztárral REM, Radiohead, Fun Lovin Criminals, Morrissey is léptek fel egy színpadon.

Hoppá! E sorok írójának volt szerencséje szemlézni Szűcsék előhangolását a világ egyik legjobb zenekara kategóriát bőven kimerítő Fun Lovin Criminal előtt. A Szigeten a nagyszínpadi bejárónál álltam, és a csapat nem tűnt előzenekarnak, Huey Morgan őszintén bólogatott, mint én pénteken...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!