Búcsú az óvodától versekkel, dalokkal

2017. június 14., 07:30 szerző: Horváth László
komment
MEZŐFALVA Amikor véget ér a boldog gyerekkor egy szakasza, ballagással intenek búcsút régi intézményüknek az óvodások. Ahogy az ország számos településén, a Tündérkert óvoda növendékei is ünnepélyes keretek között sorakoztak fel az intézmény udvarán június 9-én, pénteken délután.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szülők, nagyszülők, rokonok, ismerősök öltöztek szép ruhába, hogy elkísérjék utolsó közös produkciójukra a ballagó óvodásokat.

- Minden gyerek egy csoda! Telnek, múlnak az évek, egyszer csak azon kapjuk magunkat, már ki is nőtték óvodánkat - mondta ballagási beszédében Kovácsné Huber Zita, az óvoda vezetője.

A folytatásban kiemelte, a kisgyerekek életében mennyire fontos volt az eltelt három év. Rengeteget fejlődtek a gondjukra bízott apró emberkék. Sokat tanultak, játszottak, és a harmadik év végére felkészültek az iskola megkezdésére. Az intézmény nevelői bíznak benne, az iskolában is megállják helyüket a most ballagók. Ott is lesznek barátok, pajtások, és rengeteg dolgot tanulnak majd új otthonukban.

Az ünnepi pillanatok végén Márhoffer Noémi és Fekete Csaba óvodások Kondorné Erzsike óvó néni és Kovácsné Huber Zita óvodavezető társaságában köti fel a ballagók szalagját Fotó: H. L.

A szülők életében szintén lezárult egy fejezet, hiszen véget ért az ovis időszak. Akárcsak gyermekeiknek, nekik is új kihívásoknak kell megfelelniük - hívta fel a figyelmet az elkövetkezendő feladatokra az óvodavezető. Az idei ballagáson huszonkét apróság, 16 csigabigás és hat katicás csoportbeli gyermek intett búcsút a legkisebb kor helyszínének.

Az óvodások búcsúztatóján megköszönték a csoportokért sokat dolgozó szülők munkáját is. Apró ajándékot vehetett át Kolmankóné Novoth Krisztina, Bertalanné Éva Katalin, Tombor István és Istvánné, Tórizs Attila és Tórizs Lakos Lilla, Vitálisné Varga Veronika, Zámbóné Márhoffer Zita.

A hagyomány szerint minden év végén léggömbös, zenés esemény zárja az óvodások ballagását. A kedves szokás az idén sem maradt el Mezőfalván.

Horváth László

2017. június 14., 07:30 szerző: Horváth László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...