Hírek

2016.04.29. 17:50

Ballagási körkép - fotósaink ott voltak mindenhol! (frissítve)

Dunaújváros - A bolondballagás és a szerenád erőpróbái után pénteken már a ballagási feladvány várta a végzős diákokra.

Szabó Szabolcs

- Legyünk őszinték, az iskolai ünnepségeken elhangzott beszédek többsége a diákok számára meglehetősen unalmas - jegyezte meg kicsit ironikus szabott búcsúbeszédében, a Bánki középiskola végzős diákja, Iványi Dóra Száva, aki rögvest elismerte, azért remek útravalóként szolgálnak a ballagási ceremónián elhangzó biztató szavak. Mindebből idén sem volt hiány, a város hat középiskolájában a felszólalók arra biztatták a búcsúzókat: legyenek céltudatosak, szorgalmasak és bátran kövessék álmaikat. Az nagy tervek megvalósítása felé az első lépést már hétfőn megtehetik a diákok, ugyanis kezdődik az érettségiszezon.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint május 2. és június 24. között a középiskolákban (a húsz kormányhivatal szervezésében) 1161 helyszínen zajlanak majd az érettségi vizsgák.

A mostani érettségi időszakban mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról. Az érettségizők közül csaknem 76 ezren tesznek ebben a vizsgaidőszakban rendes érettségit, azaz szerezhetnek érettségi bizonyítványt. Az írásbelik május 2-ától május 24-éig tartanak.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 2., a végső időpontja június 9., a középszintű szóbeli vizsgákat június 13. és 24. között tartják.

GALÉRIÁK - Frissítve a szombati ballagásokkal is!











 







Címkék#ballagás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!