Hírek

2016.07.03. 14:35

Büszkék a végzős diákokra - Visszavárják őket a selmeci hagyományok szerint az alma materbe

Dunaújváros - Ünnepélyes, mégis megható volt az egyetem első év végi diplomaosztó ünnepsége.

Pekarek János

Egyetemként első tanévzáró diplomaosztó ünnepségét rendezte a Dunaújvárosi Egyetem szombaton délelőtt, az intézmény sportcsarnokában. Az ünnepélyes és sokak által nagyon várt alkalomra zsúfolásig megtelt a helyszín.

Az egyetem vezetőin, tanárain, alkalmazottain, a diákokon és hozzátartozóikon kívül ott volt Cserna Gábor polgármester, dr. Galambos Dénes, a város országgyűlési képviselője, Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és a GYSEV Zrt. elnöke, Endrei Katalin, az MVM Zrt., tanácsadója (mindannyian a Dunaújvárosi Főiskoláért cím díjazottai) és több, az alkalmazott tudományok egyetemével szoros, stratégiai partneri viszonyban lévő nagy cég képviselője.

Jogos büszkeséggel emelik magasba diplomájukat a Dunaújvárosi Egyetem végzősei az intézmény sportcsarnokában a szombati diplomaosztó ünnepségen

Az ünnepséget dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora nyitotta meg. Röviden felidézte azt a hosszú utat, aminek során a Dunaújvárosi Főiskola önállóvá vált, mind nagyobb tiszteletet vívott ki a felsőoktatási intézmények között, majd egyetem lett belőle. Megemlítette, hogy idén februárban rendezték meg az első egyetemi diplomaosztó ünnepséget, s kijelentette: büszkék a végzős diákokra!

A végzős diákok, a hozzátartozóik, valamint a vendégek előtt dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes mondott ünnepi beszédet. Felidézte az elmúlt években végzett közös munkát, a sikereket, azt, hogy milyen szaktudást, szemléletmódot és képességeket sajátítottak el a hallgatók a Dunaújvárosi Egyetemen. Beszédét a hagyományos Jószerencsét! bányász-kohász köszöntéssel zárta - utalva az dunaújvárosi alkalmazott tudományok egyetemének hagyományaira, a kohászati főiskolai időkre.

Ez alkalommal 328 hallgató, közöttük 38 külföldi kapta kézbe a diplomáját illetve záróvizsga-igazolását. Alsó képünkön Frigyer Szilvia veszi át az oklevelet. Fotó: Ady Géza

A végzős hallgatók fogadalmát Kőkúti József gépészmérnök mondta előre. A külföldi diákok angolul tettek fogadalmat: az ő szövegüket Mustafa Göksu műszaki menedzser mondta el. Az ünnepségen 328 magyar és 38 külföldi hallgató kapta meg diplomáját illetve záróvizsga-igazolását.

Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere is elköszönt a friss diplomásoktól. Kijelentette: úgy gondolja, hogy a végzősök a sors kegyeltjei. Tanulmányaikat a Dunaújvárosi Főiskolán kezdték meg, diplomájukat már a Dunaújvárosi Egyetem állította ki.

Az ünnepségen kitüntették Móder Rezsőt, dr. Kadocsa Lászlót, Varga Józsefet, Jianjun But, Jing Wangot, dr. Trampus Pétert, Cserné dr. Aldermann Gizellát, Ferenczi Bernadettet, Molnár Lenkét, Zahola Tamást.

A végzettek nevében Elek Veronika búcsúzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!