Hírek

2014.02.09. 18:10

A Dunaújvárosi Főiskola végzőseit búcsúztatták

Dunaújváros - Kettős ünnepséget rendeztek szombaton a főiskolán, a diplomát szerzettek vehették át okleveleiket, és átadták a záróvizsga igazolásokat is.

Gallai Péter

Délelőtt a 155 diplomás köszöntésével indult a nap, amelyre teljesen megtelt a DF sport- és rendezvénycsarnoka. A végzős hallgatókon kívül a hozzátartozók, barátok és ismerősök népesítették be a termet, s bizony nem egyszer idegen szót is lehetett hallani, ami nem csoda, hiszen már tizenegy külföldi országból érkeznek tanulók a campusra. Az eseményen a DF elnöksége – élén dr. András István rektorral – mellett a stratégiai partnerek vezetői, más felősoktatási intézmények képviselői, valamint Cserna Gábor polgármester, dr. Galambos Dénes megyei kormánymegbízott és Endrei Katalin, a Magyar Országgyűlés energetikai szakértője is részt vett.

 

A Himnusz után Kiss Natália retorhelyettes magyarul és angolul köszöntötte a megjelenteket, akiknek most a főiskola ajtót nyit a munkavállalásra, az értelmiségi létre: – Élvezzék ki az elvégzett munka örömét, majd keressenek új kihívásokat.

Csadi Zoltán színművész szavalata és a Sándor Frigyes zeneiskola tanárainak műsora után dr. András István rektor mondott beszédet, aki azzal kezdte: „A DF köszöni jól érzi magát jó egészségnek örvend." Mindezt annak kapcsán, hogy a struktúra átalakítási alapból kapott egymilliárd forint révén minden PPP-s adósságtól megszabadultak. A pozitív pénzügyi mérleg pedig lehetőséget ad a képzések nívójának emelésére.

– Nálunk a hallgató nem egy NEPTUN kód, a szakmai tudás mellett fontosak az emberi kapcsolatok. Büszkeség, hogy huszonegy vidéki iskola összevetésében a nálunk végzettek keresnek a legjobban és a nemzetközi képzés is erős, például Brazíliából a tavalyi húsz után idén még harmincketten érkeznek. Ezzel a külföldiek között az ötödik legnépszerűbb intézmény vagyunk. A selmeci hagyományok mellett tartós baráti kapcsolatok alakultak ki, amiket később szintén kamatoztatni tudnak. Mi a tanulj, hogy élj elvet valljuk, aki folyamatosan képzi magát, az fiatal marad. A DF pedig biztos pont, ahova mindig visszatérhetnek – mondta, majd a Princz László Tamás után mondott esküt követően átadta a 155 oklevelet (délután a 157 záróvizsgát), köztük 56 kiváló, 76 jó minősítésűt. Az ünnepség végén Cserna Gábor is elbúcsúztatta a végzősöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!