Hírek

2017.01.30. 17:45

Legyen-e a buszon fűtés, avagy sem?

Dunaújváros - Legyen-e fűtés a helyi járatú buszokon? Messziről érkezett olvasónk panaszkodott a hidegre.

Pekarek János

Olvasónk írta szerkesztőségünknek e-mailben, hogy látogatóba érkezvén a városba, közlekedett néhány helyi járatú autóbuszon, és meglepve tapasztalta, hogy ezeken a buszokon nincsen fűtés. Fázott!

Olvasónk egy alföldi településen lakik.

Érdeklődtünk a KNYKK-nál (Középnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ) afelől, hogy a helyi járatú autóbuszokon vajon hogyan működik a fűtés? Működik-e egyáltalán? Szükséges-e, hogy működjön? Hiszen (közlekedőkként) gondoljunk csak bele: felszállunk egy megállóban, beöltözve az utcán tapasztalható hideg ellen, a buszon fűtenek erősen: mi megizzadunk, leszállunk, kint az utcán biztos tüdőgyulladást szedünk össze.

Elvileg lehetne fűteni a helyi buszokat: de minek? Fotó: Ady Géza

Másfelől megközelítve: fűtenek a buszon, nagyjából ötszáz-nyolcszáz méterenként megáll a jármű, összes ajtaja kinyílik, ami meleg összegyűlt, az kiszáll: mintha nem is fűtöttek volna.

A KNYKK szóvivője, Pruzsina Alice kérdésünkre azt válaszolta: a helyi járatú buszok vezetőinek belátására és az utazóközönség kérésére bízzák a fűtést.

Vannak panaszok arra is, hogy a meleg levegőt befúvó nyílások mellett ülők éppen a melegre panaszkodnak. Mások a hidegre...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!