Hírek

2013.11.14. 19:30

Pentelei fórum: buszos, szemetes gondok

Dunaújváros - Első kézből kaptak választ a penteleiek a buszos közlekedéssel, valamint a hulladékszállítással kapcsolatos kérdéseikre. Fórum volt csütörtökön.

Körmendi Erzsébet

Farkas András az átépített 20-as végállomás gondjairól is szólt (Fotó: Ónodi Zoltán)

Az öreghegyi úton is cserélni kellene a vízvezetéket, nehezen megy fel oda a kukásautó, a húszas busz végállomása nem éppen olyan lett az átépítés után, amilyennek a lakók szerint lennie kellene, a Pentelei Molnár János utcát mellőzi a hulladékszállító jármű, és a problémát felvető hölgy nem fogadta el a Dunanett Kft. ügyvezetőjének, Neszmélyi Lorándnak a felvetését, miszerint: ha az út fel van bontva, nem tud bemenni az autó. A szippantó és más teherautók is bejárnak oda, nekik sikerül, a kukásoknak miért nem kérdezte a hölgy. Feltétlenül utána néznek, hogy jogos-e a felvetés, ígérte az ügyvezető nemcsak neki, hanem más problémafelvetőnek is.

A fórumot Hingyi László, Sztankovics László és Tóth Kálmán képviselő szervezte Pentelén éppen azért, hogy felszínre kerüljenek ezúttal a hulladékszállítással és a buszos közlekedéssel kapcsolatos gondok és a penteleiek első kézből kapjanak választ. Mányi István egyebek mellett a zöldhulladékégetést tette szóvá, mert megreked a füst a pentelei völgyben. A témára többször visszatértek, különös tekintettel az összegyűjtött falevelek elszállítására. Javaslatként elhangzott: ha felhívják a Partvédelmi Vállalatot, akkor a cég keddenként és péntekenként elviszi a bezsákolt avart. Hulladékos témánál maradva kiderült, a szelektív hulladékgyűjtő szigetek kaotikus állapotokat idéznek elő. Farkas András egyebek mellett azt is felvetette a 20-as végállomásával kapcsolatos, hogy elvitték onnan a szelektív gyűjtőket. Tóth Kálmán szerint a Móricz utcába helyezték át, most az ottani lakók kérik, vigyék onnan, mert egerek, patkányok jelennek meg a környéken, és minden tele van szeméttel. Hingyi László a penteleiek segítségét kérte, mert csak összefogással szüntethetik meg ezt az áldatlan állapotot.

A 20-as végállomással kapcsolatosan: az utasok le és felszállása továbbra is balesetveszélyes, a csuklósok nem férnek el. Erdős Péter, az Alba Volán dunaújvárosi üzemigazgatója és Tóth Kálmán egybehangzóan mondta: keresik a megoldásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!