Hírek

2015.12.12. 11:01

Cellulózgyárban csaptak fel a lángok Dunaújvárosban

Körülbelül négyszáz négyzetméteren pusztított a tűz egy cellulózgyár előkészítő üzemében december 12-én, szombaton hajnalban Dunaújvárosban.

Az ipari létesítmény egyik téglaépületében körülbelül tizenhét méter magasan egy szalmaőrleményt tartalmazó puffertartály és környezete égett. A tűz oltásában a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, úgynevezett négyes kiemelt fokozatban nyolc gépjárműfecskendő és egy emelőkosaras jármű, összesen harminchárom hivatásos tűzoltó vett részt. Az utómunkálatok szombaton délben is tartanak.

Fotó: dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság

A cellulózgyárban a körülbelül nyolcvan köbméter aprított szalmát tartalmazó acéltartály fala vörösen izzott és a környezete lángokban állt. Az oltási munkálatokat nehezítette, hogy a tűz az éghető elektromos kábeleken keresztül a húsz méter magas épület több pontján kitört, ugyanakkor a tűzoltóknak ezeket a fellángolásokat sikerült gyorsan elfojtani.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a Véd-sz létesítményi, valamint a dunaújvárosi, a pusztaszabolcsi, a sárbogárdi, a székesfehérvári és Tolna megyéből a paksi hivatásos tűzoltók a tartály szerkezetét több oldalról és a magasból, összese hét vízsugárral hűtötték vissza, majd a kora reggeli órákban megkezdték az izzó szalmaőrlemény kitermelését és oltását.

Az utómunkálatokat a létesítményi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók szombaton délben is végzik. A tűz veszélyes anyagot, technológiát nem érintett. A helyszínen a katasztrófavédelem iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett

A tűz keletkezésének okát, körülményeit a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!