Hírek

2016.03.31. 15:50

Lassingleitner Fruzsina: a sport megtanított hinni magamban

Dunaújváros - Tizennégy éven keresztül volt a magyar karate-válogatott tagja Lassingleitner Fruzsina. Most, hogy befejezte aktív sportolói pályafutását, a sporttól, a mozgástól nem szakadt el teljesen.

Szóládi Zoltán

Edzőterembe jár és rendszeresen fut, hogy jó kondícióban tartsa magát, és az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság külsős tagjaként segít a város ügyeiben. Annak idején Fruzsinát a szülei először úszásra vitték. Az iskolában viszont rátalált élete meghatározó sportjára, a karatéra.

- A Dózsa iskolába jártam, és ott kezdtem el karatézni. Egyrészt ez volt a legegyszerűbb, mert helyben volt. Másrészt a tévéfilmek hatására érdekelt és megtetszett ez a fajta küzdősport. A nevelőedzőm Simon János volt, tizenhárom évig tanultam nála.

A helyi csapat után tizennyolc évesen a fővárosba igazolt Fruzsina, hogy tovább fejleszthesse a tudását. Többször nyerte el a Magyar Köztársaság Jó tanuló - jó sportoló kitüntetést is. A Rosti iskolában érettségizett, utána elvégzett egy OKJ-s sportmenedzseri kurzust, majd a Nyugat-magyarországi Egyetemre felvételizett sikeresen. 2011-ben diplomázott rekreáció és egészségfejlesztés szakon.

- Az Erasmus ösztöndíjprogram keretében 2009 szeptemberétől fél évet Törökországban tanulhattam. Más helyeket is választhattam volna, de azért döntöttem a törökök mellett, mert a sportágamban ők a világelitbe tartoznak, rendszeresen a legjobb négy között végeznek, így a tanulás mellett a sportban is kamatoztathattam náluk a tudásomat, a szakmai fejlődésemben új lendületet kaptam. Egyébként szeretem a kihívásokat, utazni, megismerni új kultúrákat, és újabb célokat megvalósítani.

Lassingleitner Fruzsina válogatott karatés volt, most a közéletben próbál helytállni

A bajnoknő a shotokan stílussal kezdett, azután az atletikus és erőtől duzzadó versenysport, a WKF került előtérbe. Számtalan ragyogó eredményt ért el e küzdősportban, többek között: egyéni Európa-bajnoki 2., 3. hely, csapatban négyszer végeztek az Európa-bajnokságok harmadik helyen, a Premier Ligában Milánóban és Isztambulban 1. helyezett, Salzburgban 3. helyezett, a Grand Prix versenyeken első, második és harmadik helyezést szerzett, a tokiói vébén hetedik lett, Világkupán 1. 2. hely és hosszú éveken keresztül magyar bajnoki címet is kiérdemelte.

Miután befejezte az aktív sportolói pályafutását, a polgármesteri hivatalban lett sportügyintéző. 2014-től az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságában vállalt szerepet, hiszen a sportban szerzett tapasztalataival, tudásával segítheti ezen ügyeket is. 2015 májusa óta a helyi Széchenyi Programiroda irodavezetőjeként dolgozik, magánszemélyeknek és vállalkozásoknak nyújt segítséget, eligazodást a pályázati lehetőségek között.

- A sport a szívem csücske, az egész életemet végig fogja kísérni. Azt vallom, hogy alázat és kitartás nélkül nincs eredmény. A sport megtanított hinni magamban, és küzdeni a céljaimért. Szüleimtől mindig azt tanultam, hogy csak a becsületes és tisztességes munka visz előbbre, az ő szavaik alapján végzem a munkám nap, mint nap és segítek, ahol, és amiben csak tudok.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!